Premierul Calin Popescu Tariceanu a atacat dur, joi, asa-numitii regi ai asfaltului care castiga licitatii pentru lucrari de infrastructura, fara a avea si capacitatea de a le finaliza. "Traficul rutier din Bucuresti este blocat din cauza firmelor conduse de "simpaticii regi ai asfaltului", a afirmat seful Executivului.

Cu aceasta ocazie, premierul a anuntat va modifica legea achizitiilor, astfel incat acestia sa nu mai aiba acces la contractele publice. Premierul Tariceanu si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au inaugurat al doilea pasaj rutier din zona comerciala Baneasa, de pe DN 1 Bucuresti-Ploiesti.

Primul ministru a acuzat practica "regilor asfaltului" de a prelua lucrari de infrastructura, folosindu-se de sprijin politic pentru a monopoliza piata, desi nu detin capacitatea necesara, pentru ca, ulterior, sa subcontracteze proiectele catre alte societati. "Stimabilii regi ai asfalturilor sa-si vada lungul nasului si sa se intinda cat le e plapuma", a spus seful Executivului.

Pasajul de la Baneasa a fost construit de o companie portugheza, care a castigat licitatia pentru largirea si modernizarea DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni.

Acesta este cel de-al doilea pasaj din zona, primul fiind inaugurat la inceputul lunii august.

Tot incepand de joi, va fi desfiintat si semaforul aflat la intersectia dintre DN1 si strada Privighetorilor. Astfel, soferii vor fi obligati sa o ia la dreapta pentru a se inscrie pe DN1, spre Ploiesti. Ei se vor putea intoarce spre Bucuresti numai prin sensul giratoriu realizat sub noul pasaj rutier.

Videanu: Reabilitarea DN1 revine ministerului Transporturilor iar scuzele premierului sunt justificate

Primarul general Adriean Videanu, a declarat, joi, ca ii multumeste premierului Tariceanu pentru faptul ca isi cere scuze bucurestenilor pentru traficul infernal de pe DN 1. Totusi, Videanu a precizat ca reabilitarea acestui drum national revine exclusiv Ministerului Transporturilor, relateaza NewsIn.

“Vreau sa multumesc primului ministru pentru faptul ca, in sfarsit, isi cere scuze soferilor si isi asuma aglomeratia si calvarul de pe DN1.

Indiferent cine a condus ministerul responsabil, calvarul de pe DN1 a fost si este in administrarea Guvernului. De aceea cred ca scuzele primului ministru sunt justificate si i le accept si eu ca participant la trafic”, a declarat Videanu.

Primarul a adaugat ca premierul a inaugurat un proiect care nu rezolva de fapt problema traficului pe DN1 si care este inceput de un ministru dintr-un guvern anterior.

"Eu nu tai panglici la lucrari incepute de altii. Primul ministru al Romaniei a inaugurat un pod inceput de fostul ministru Mitrea", a completat Videanu.

Reactia primarului general vine dupa ce premierul Tariceanu a declarat joi, la inaugurarea pasajului intre Baneasa si Otopeni pe DN1, ca este meritul ministrului Transporturilor si nu al Primariei. De asemenea, Tariceanu si-a cerut scuze fata de bucuresteni pentru "traficul infernal cu care se confrunta in fiecare zi".