Sondaj BCS

Prezenta la referendum 52%. DA: 71%

de A.Pora     HotNews.ro
Joi, 22 noiembrie 2007, 0:00Potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale ( BCS), prezenta la referedum ar fi de 52%, din care 35% declara ca vor participa sigur, iar alti 14% nu sint prea siguri.
Din cei care intentioneaza sa se prezinte la referendum, 71% sustin ca vor vota DA, iar 29% NU.


Neinformare in proportie de 71%

In ce priveste gradul de informare, 9,4% declara ca nu au auzit ca presedintele Basescu a convocat un referendum pentru votul uininominal.

Intrebati ce inteleg printr-un sistem de vot in care senatorii si deputatii sint alesi in circumscriptii uninominale in baza unui scrutin majoritar in doua tururi, 71% au raspuns ca nu inteleg nimic, 8,1% ca se alege persoana si nu partidul si 5,5% ca vor fi alegeri ca la primarie si presedinte.

Raspunsul majoritar negativ poate fi datorat si faptului ca in sondaj intrebarea este mult mai confuza decit cea care apare in buletinul de vot.

Partidele mari si cele mici sustinute in mod egal

Nici despre faptul ca guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege a votului uninominal nu au auzit 29% dintre cei intervievati.

Cu toate acestea, numarul celor care spun ca ar alege acel sistem de vot care favorizeaza partidele mari - 32,4% difera foarte putin de cel al celor care sustin ca vor un sistem care favorizeaza partidcele mici- 34%.

Chiar dcaca la intrebarea care, indirect, vizeaza stabilitatea parlamentara, procentele sint relativ egale, in schimb la cea referitoare la reprezentarea cetatenilor in parlament ( regasirea in votul dat candidatului), diferenta este mai mare.
Astfel, 39,2% spun ca prefera varianta de vot uninominal care permite reprezentarea doar a cetatenilor care voteaza partidele mici si 28,1% ca o prefera pe cea care reprezinta cetatenii care votreaza doar partidele mari.

Referendumul considerat util de 37%

Electoratul se imparte aproape egal in ce priveste utilitatea referendumului in conditiile in care guvernul deja si-a asumat rapsunderea pe o lege a votului uninominal. 37,2% spun ca referendumul mai era necesar, iar 36,1% ca nu mai era necesar si 26,7% ca nu stiu.

In acelasi timp, 50,4% considera ca presedintele Traian Basescu a convocat referendumul pentru a sprijini PD in campania electorala, 49,7% pentru a reforma clasa politica si 36,3% pentru a elimina partidele mici din viata politica.

Sondajul a fost realizat in perioada 10-15 noiembrie, are o marja de eroare de 2,8% si apatine BCS, institut fiknanatat de Fundatia Societatea Civila, apropiata PNL.

Update: Potrivit unui sondaj CSOP, realizat la comanda Realitatea TV, se estimeaza o prezenta de 40,3% la referendum, din care 80% sunt de acord cu votul uninominal propus de Traian Basescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


388 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  prezenta la referendum (Joi, 22 noiembrie 2007, 14:11)

  IOAN [anonim]

  Cred ca, indiferent de disputele politice dintre cele doua palate, trebuie sa mergem la referendum si sa spunem Da. Este doar o intrebare, iar daca vom fi de acord, urmeaza a se perfecta Legea votului uninominal. In prezent niciuna din cele doua variante nu este perfecta., deci nu dau dreptate absoluta nimanui. Trebuie doar sa raspund Da la referendum pentru a fi sigur ca viitorul copiilor mei nu va fi acelasi cu prezentul meu. Atentie! Legea votului uninominal va trebui dezbatuta pe larg si completata astfel incat sa serveasca in primul rand interesele poporului roman nu ale unor partide.
 • 0 (0 voturi)    
  Sondaj (Joi, 22 noiembrie 2007, 14:23)

  Un roman [anonim]

  Potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale ( BCS), prezenta la referedum ar fi de 52%, din care 35% declara ca vor participa sigur, iar alti 14% nu sint prea siguri.

  35%+14%=49%
  Si restul de 3% ce e cu ei?
 • 0 (0 voturi)    
  referendum fara relevanta (Joi, 22 noiembrie 2007, 14:30)

  simion [anonim]

  Indiferent de rezultatul referendumului, indiferent de formula de vot uninominal care se va alege, daca nu se va schimba calitatea oamenilor care vor fi propusi de partide pentru candidaturi in parlament nu se va intampla nimic.
  Nu sistemul de vot e vinovat. Oamenii sunt. Mare parte din ei sunt de o incompetenta crasa.
  Oameni asa zis politici care n-au nici in clin nici in maneca cu procedura de a emite o lege sau de a face o lege au ajuns in parlament.
  Ar trebui sa dea macar un examen de cultura generala inainte de a fi propusi si propun ca toti, de la vladica pana la opinca sa fie testati psihologic inainte de a-si depune candidatura.
 • 0 (0 voturi)    
  nu cred acest sondaj (Joi, 22 noiembrie 2007, 14:34)

  referentu' [anonim]

  Nu am deloc incredere in pacalicii de la BCS.
  La un referendum de tipul asta, chiar si organizat simultan cu alegerile europene, nu vor participa mai mult de 40% dintre votantii inscrisi pe liste.
  As paria pe prezenta la vot de 40% la euroalegeri si de 35% la referendumul lu' Peshte.
 • 0 (0 voturi)    
  Viceversa (Joi, 22 noiembrie 2007, 14:45)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Eu merg DoAr la referendum, c-acolo-i clar despre ce-i vorba, pe cand dincolo... eu tot nu stiu inca cu cine votez! ;)
 • 0 (0 voturi)    
  @ referentu' (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:03)

  Alias [anonim]

  faza tare e ca BCS-ul e apropiat PNL-ului...
  as fi inteles sa nu crezi in rezultate daca BCS-ul era apropiat PD-ului. PNL-ul nu are niciun interes ca prezenta la referendum sa fie atat de mare cu rezultatele de mai sus. de asemenea, nu sunt placut surprinsi nici de gradul de ignoranta al votantilor (72%), pentru ca da apa la moara actiunii in justitie a PD-ului si lui Basescu pentru repetarea referendumului, in caz ca nu ies cartile...
 • 0 (0 voturi)    
  Pt @1 (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:15)

  Razvan [anonim]

  Ioan, poate vrei sa spui " trebuie sa mergem sa votam". Ca voteaza DA sau NU e treaba fiecaruia...
 • 0 (0 voturi)    
  Care va fi rezultatul? (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:15)

  gigi [anonim]

  Cum spunea cineva mai sus mergem la referendum pentru a vota o schimbare. Evident rezultatul va trebui cumva validat de parlament or daca ei nu vor dori cine ii va impiedica? Din ce stiu (poate stiu gresit) Basescu nu are mijloacele necesare pentru a face spre exemplu dintr-un Da la referendum o lege in acest sens(oricum ce a promovat presedintele e ambiguu la fel ca si varianta guvernului).
  Deci votam dar va rezulta ceva din asta sau vor lua parlamentarii aceste rezultate si se vor sterge la dos cu ele, ca asa zicea domnu de la PRM si probabil ca el stia mai bine ce vor alesii nostri si ce vor face in acest caz.
 • 0 (0 voturi)    
  referendum (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:18)

  forfex [anonim]

  tocmai ca BCS, apropiatul PNL are tot interesul sa demobilizeze alegotorii spre a se prezenta la referendum. Stiut fiind ca unii vor gandi in felul urmator: "oricum iese da si daca sunt deja peste 50% nu mai e asa important sa merg si eu"
 • 0 (0 voturi)    
  traiasca minunile pamintului (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:20)

  florin [anonim]

  indiferent de rezultat, nu se va schimba nimic, pentru ca fie pe liste, fie uninominal, vor fi aceiasi oameni propusi. Cine nu pune la uninominal pe persoana ce a finantat partidul cu 500,000 EUR?

  Adica, partidul ia banii lui X, dar il indica la uninominal pe Y, ca-i amarashtean...

  He, he, he, he-eeee ! Buna gluma, nu?

  Ar trebui sa ne ocupam de eliminarea coruptiei pe fata, pe care o stie toata lumea: din Guvern, de la ADR-uri, din marile primarii.

  Cum? Cu un DNA puternic, capabil sa se concentreze pe cazurile majore.

  Ar trebui sa ne preocupe intarirea fortei statului de a-si realiza functiile pentru care-i sta: sanatatea, ordinea publica, invatamintul, administrarea- nici una din astea nu se mai exercita in acest moment.

  Cum? Prin asigurara depolitizarii aparatului de stat, itnarirea nivelului de cunaostere epntru folosirea tehnicii existente, scaderea numarului de personal si diminuarea salariilor.

  Ar trebui sa ne preocupe capitalul authohton, ca fara el toata economia e ne-competititva.

  Ar trebui sa eliminam finantarea aberanta a asa-zisei cercetari stiintifice fundamentale, orgnizate de stat si sa favorizam cercetarea in mediul privat.

  Ar trebui sa eliminam deosebirile de finangtare intre invatamintul de stat si cel privat, sa desfiintam ARACIS care nu face decat sa desfiinteze profile utile, din incompetenta si interes, sa liberalizam peste 25% din programele de liceu si cele de facutlate, pentru a asigura flexibilitate, ar trebui sa transpune mintr-un cod unic toata legislatia de achizitii publice, ca e varza, ar trebui sa eliminam mica ciubucareala de la politia rutiera (unde platesti la privati 70,000 lei pe un formular pe care politia ar trebui sa ti-l dea gratis), ar trebui sa eliminam mafia celor care selectioneaza proiectele... prietenilor lor...

  Dar noi ne ocupam de schimbarea sistemului de vot...
 • 0 (0 voturi)    
  Sondajele intotdeauna supraestimeaza participarea la vot (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:25)

  Gicu [anonim]

  Nu e vina BCS-ului si nici a sociologilor, in general. Oamenii au tendinta de a spune ca vor merge la vot atunci cand sunt intrebati de oamenii din teren ai institutelor. In orice tara din lumea asta, participarea este supraestimata cu 10-15%, daca nu mai mult, din motivul asta. Unde nu exista astfel de erori "de sistem" este la predictia de vot: un sondaj facut bine, de un institut serios, nu are voie sa greseasca cu mai mult de 3-4% la cateva zile diferenta de alegeri.
 • 0 (0 voturi)    
  Prezenta la referendum conteaza (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:35)

  Ovidiu [anonim]

  Daca legea votului uninominal propusa de catre guvern va fi cea declarata "cistigatoare" intr-un final, va mai fi nevoie de inca probabil vreo 15 ani sa se ajunga la concluzia ca trebuie schimbata, pentru ca modificarile de acest gen nu se fac o data pe an. Practic le oferim 15 ani de liniste gunoaielor de la Nasu', care vor dribla votul uninominal si vor intra pe liste..Nimeni nu va mai putea apoi sa indrepte nimic, oricit de rau ne-ar parea dupa aceea, nu vom mai fi intrebati din nou prea curind...Nu este decit un prim pas, mai sunt multe de facut, dar romanii au stilul caracteristic de a rata intotdeauna start-ul..Poate de data asta cine stie, nu
 • 0 (0 voturi)    
  Cati prosti or mai fi sa creada sondajele astea?? (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:45)

  gogu [anonim]

  Ca sa ma duc sa raspund la un referendum tb sa am si o alta varianta. Vreau uninominal dar nu varianta propusa si unica formulata. Este o smecherie ..la fel cum si tara este condusa din smecherie in smecherie.. Bani aruncati de pomana de cineva care nu are respect pt banul public. O intrebare cat de cat normala ar fi fost preferati un vot pe liste sau o varianta de vot uninominal ? sau preferati vot uninominal in 2 tururi sau mixt?
  Oricum aceste sondaje sunt o mizerie si total lipsite de realitate. Manipulare pt prosti. Si la referendumul pt dmeiterea pres auzisem de o participare de 80% conform sondajelor
 • 0 (0 voturi)    
  prezenta mai mare (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:51)

  axel [anonim]

  Eu cred ca cel putin la referendum vom avea o prezenta destul de buna! Nu vad de ce un roman nu ar merge sa raspunda cu da sau nu la o intrebare simpla?!

  Daca ne pasa de viitorul copiilor si de batranetea noastra, trebuie sa iesim sa raspundem macar la intrebarea despre ce fel de vot dorim. E obligatia morala a oricarui roman! Iar cei care se complac sa raspunda ca au alta treaba mai importanta duminica decat sa aloce timp mersului la sectia de votare sunt niste lasi care doar asteapta ca altii sa le puna totul pe tava! Se plang mereu ca au salarii mici, se plang ca e rau in tara .. ar vrea sa fie bine, dar sa lupte altii sa le fie lor bine! Sa le fie rusine! RUSINE!

  Daca mai aud tineri care spun ca le "pute" in Romania, dar nu merg la referendum, nu le voi mai acorda nici o atentie. Sa plece invartindu-se din tara asta sa traiasca mereu marginalizati in strainatate. Oricat te-ai integra in tarile din vestul Europei, tot strain ramai si tu si copiii si poate si nepotii.
 • 0 (0 voturi)    
  prezenta la referendum o sa fi de 25% (Joi, 22 noiembrie 2007, 15:59)

  sempere [anonim]

  N-are lumea chef de referendumuri, dom'le. O sa vedetii voi.
 • 0 (0 voturi)    
  @10 PNL e LA PUTERE (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:04)

  *** [anonim]

  indiferent de vreun referendum, PNL e puterea care trebuie sa se ocupe de problemele astea si sa le rezolve

  n-ai facut un serviciu PNL-ul aratand cat e de indolent pe banii nostri
 • 0 (0 voturi)    
  Coruptia. (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:05)

  Moldovan Ioan [anonim]

  Coruptia se poate eradica foarte usor. Nu se poate face la noi nimic deoarece legile sant proaste. Dati o lege pentru actele de coruptie la tote nivelele. Judecati in regim de urgenta fara drept de recurs. Pedepsele sa fie foarte aspre mai ales pentru demnitari.
  Construiti noi puscarii in fiecaare oras mare. Vedeti ce simplu este? La vot no way.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru un referendum de succes (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:15)

  alegatorul radical [anonim]

  Eu cred ca un referendum cu intrebarea: "Vreti o inlocuire de suta la suta a actualei clase politice?'" ar aduce in sectiile de votare peste 80 la suta din electoratul roman, care ar raspunde, in unanimitate, "DA!".
  Cine se risca sa-l initieze?
 • 0 (0 voturi)    
  @ 13 (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:25)

  simion [anonim]

  Corect, Gogule! Ai pus degetul pe rana! Daca tot se intreaba pe banii nostri atunci de ce nu se pune o intrebare completa? Pentru ca asa am putea traduce ca presedintele intreaba doar: Sunteti de acord cu varianta mea sau nu?
 • 0 (0 voturi)    
  referendum (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:38)

  cleopatra [anonim]

  Da. Sunt de acord ca exista probleme mai arzatoare decat apropiatul referendum insa cum nu exista nimeni care sa le rezolve (sau macar sa doreasca rezolvarea lor) ma voi duce sa votez si sa afirm prin votul meu necesitatea unor oameni competenti in parlament. Poate ca nu vor fi din prima tura. In schimb exista "instrumentul" prin care ii putem numi pe cei pe care ii consideram competenti. Mai departe... tine de competenta fiecaruia.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru toti papapgalii care spun ca sistemul de vot niu conteaza (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:43)

  george [anonim]

  Pentru un popor de prosti ca voi nu conteaza. Voi l-ati votat pe Iliescu de 3 ori, chiar si atunci cand era evident ca partidul lui instaurase mafia de stat si si-a subordonat total justitia. Pentru niste oameni destepti insa sistemul uninominal este foarte bun. Daca partidele vin cu aceeasi oameni aroganti si hoti, oamenii destepti nu ii vor vota, prostii insa vor vota la fel ca si pana acuma.
  V-a explicat Basescu exact ca pentru prosti ca sa intelegeti dar e prea greu pentru voi. Parlamentarii sa fie alesi la fel ca primarii. Scuza ca sunt primari corupti nu tine. Daca sti ca un primar e corupt si totusi il votezi si a doua oara atunci esti idiot.
  Uninominalul lui Basescu nu e un sistem perfect dar este foarte protivit pentru Romania macar pentru doua legislaturi,
 • 0 (0 voturi)    
  sondaje de campanie (Joi, 22 noiembrie 2007, 16:50)

  geo23 [anonim]

  Studiile astea gen propaganda...nu prea mai tin...

  Erau instrumentul PSD si iata ca si astia il folosesc.

  Intrebarea cheie e: Cati oameni au fost intrebati? 2? 5? O familie?

  Creatia asta gen....compunere pe tema libera marca A.Pora nu-mi inspira incredere.

  Da nu e vina ei...Cum dreq sa publici asa ceva? Cred totusi ca HotNews e un loc misto in care poti sa lustruiesti pantofi.

  Sunt un simpatizant Basescu...
  Pentru cei care credeau contrariul...
 • 0 (0 voturi)    
  uninominal (Joi, 22 noiembrie 2007, 18:32)

  toni [anonim]

  dar de ce sa nu ii lasam asa cum sunt ca oricum nu o sa se schimbe nimic?
  in ultimii ani daca vorbesti despre coruptia generalizata esti populist, extremist, comunist, fascist, legionar, antidemocrat.
  trebuie sa ne intre in cap ca trebuie sa fim condusi de corupti pentru ca altfel nu se poate...
  http://youtube.com/watch?v=8gftcsdKdZs
 • 0 (0 voturi)    
  @21 (Joi, 22 noiembrie 2007, 19:15)

  simion [anonim]

  Vorba lu' Tamango Bine ca esti tu destept!
  Ce sa inteleg de la presente? Ca ma trimite la legea PSD care dupa cum spune Boc , omul presedintelui, nici nu mai exista? Ca presedintele considera ca e buna orice alta lege in afara de cea propusa de Guvern?
  Hai sa fim seriosi! Si eu voi vota la referendum! Si te asigur ca tot la binele Romaniei ma gandesc. Dar atat timp cat presedintele tarii nu-mi da posibilitatea , pe banii mei, sa optez intre mai multe sisteme si ma intreaba doar daca sunt sau nu de acord cu el imi pu intrebarea pentru cine e de fapt referendumul: pentru romani sau pentru presedinte?
 • 0 (0 voturi)    
  Coincidente interesante (Joi, 22 noiembrie 2007, 20:06)

  un om [anonim]

  "71% sustin ca vor vota DA ... blah blah ... 71% au raspuns ca nu inteleg nimic"

  Mi se pare o coincidenta cam mare ca "studiul" zice ca 71% o sa voteze DA, si ca exact 71% "nu inteleg nimic." Combinat cu "analiza" facuta de "intelectuala" de ieri care implica ca numai un prost ar sustine votul direct ("uninominal pur in doua tururi"), si "analiza" facuta de niste alti "intelectuali" care implica ca votul direct duce la dictatura, si daca crezi ca e o idee buna, e numai findca tu nu esti un intelectual, mi se pare ca se face o campanie de propaganda destul de mare, si une ori subliminala, cu scopul sa bage ideea in mintea oamenilor mai credinciosi in "intelectuali" ca numai un prost ar sustine votul direct.
 • 0 (0 voturi)    
  Oi, oi, oi! (Joi, 22 noiembrie 2007, 20:07)

  Unu mai destept cica [anonim]

  Scurt si la obiect:
  1. Faza cu 52% este scoasa din burta ca de obicei...
  2. La referendum o sa se voteze dupa ureche si se vor copia ca oile... Halal natie proasta!
 • 0 (0 voturi)    
  MINCIUNI (Joi, 22 noiembrie 2007, 21:49)

  Cos [anonim]

  52% , cum manipuleaza astia oamenii.: "Nu te mai duce ca oricum se voteaza ca merg mai mult de jumate."
  Mergeti oamenilor la vot ca daca va luati dupa ce zic astia nu vor fi mai mult de 25%.
  Multi romanii sunt prea prosti si indolenti.
 • 0 (0 voturi)    
  @Gogu si Simion (Vineri, 23 noiembrie 2007, 0:57)

  Aph [anonim]

  La referundum, de obicei, populatia se pronunta asupra unei propuneri legislative cu DA sau NU. Daca am fi pusi sa alegem intre cele 2 sisteme, cum ramane cu sistemul actual, care poate este preferat de o parte a populatiei, si care astfel vor avea sansa sa voteze NU in forma actuala? Si intr-adevar presedintele asta ne intreaba: daca suntem de acord cu el sau nu... Are aceasta putere, nu trebuie sa va stoarceti creierii sa ne traduceti voi nimic...
 • 0 (0 voturi)    
  referendum (Vineri, 23 noiembrie 2007, 8:41)

  ion [anonim]

  prea multe analiye si speculatii si prea se considera ca,noi romanii,sintem timpiti.lucrurile sint simple. 1. pe model guvern,putem sa facem orice dar listele ii vor aduce in parlament pe toti " baietii destepti " care vor avea si vor sti cui sa dea banii.pa ca sa fie parlamentari.si daca acesti golani ajung acolo,vor sti sa dea in continuare legi care sa-i favorizeze,sa-i apere, sa-i ajute sa-si sporeasca averile. ca peste 4 ani ar putea sa nu mai intre in parlament e relativ.in mod sigur isi vor vota,din timp,niste legi care sa-i ajute a accede in viitoarele parlamente..ca vor fi din nou ffffffffff multi?ce conteaza,prostimea suporta(de ce sa fie mai multi bani la sanatate,invatamint,agricultura,turism,justitie,......?)VEDETI NUMAI SCANDALURILE BANILOR DE CAZRE, A TRATAMENTELOR PE CARE ROMANII LE POT FACE IN STRAINATATE PE BANII STATULUI, A FONDURILOR NERAMBURSABILE ,........ si veti vedea ca acesti nemernici vor deveni,intradevar, NISTE MONSTRI cu care nu se va mai putea discuta,negocia si care vor impune regula jocului in tara asta. prin acele colegii vor fi avantajate fortele care vor face impartirea electoratului. 2. var.base nu e nici ea stralucita dar:a)reduce nr.parlamentar,deci a costurilor suportate de prostime(direct si indirect).pai cind se reduc cheltuielile moarte,nu e normal sa scada si fiscalitatea(taxe si impozite mai putine si mai mici)?si atunci,ca o consecinta fireasca nu se dezvolta mediul afacerilor,nu vor putea creste,real,salariile si pensiile,nu se va putea dezvolta clasa mijlocie care sa constituie LOCOMOTIVA economiei?tariceanu ,prin tot ceea ce face arata dispretul total pt clasa de mijloc,pe el il intereseaza doar virfurile. b)votind,macar oparte din parlamentari ca indivizi,vom putea promova persoane,indiferent de coloratura politica care au demonstrat ca sint preocupati de problemele tarii(si aici atentie la fariseii model BECALI care se da drept trimisul lui Dumnezeu si se poarta si vorbeste....)se asigura alta structura in parl.
 • 0 (0 voturi)    
  referendum (Vineri, 23 noiembrie 2007, 9:05)

  hurubcom [anonim]

  o prima intrebare. de ce se pun , unii, contra(rea sa zic capra) la organizarea de referendumuri?in primavara au vrut si au pierdut,deci,le e frica de cum au inceput oamenii sa gindeasca.cu ce bani a organizat tariceanu referendumul din primavara pt ca nu avea fonduri prevazute pt asa ceva? pai,se zice,in bucuresti pina si banii pt ajutoarele de caldura nu s-au dat la timp si au fost dirijati catre referendum.si,din cauza asta,multe asociatii au intrat in litigiu cu radet.cu cit se vor organiza mai multe referendumuri,generale sau locale(de ex. ar fi interesat de vazut daca daca locuitorii sect.5 sint de acord sa tot preia datoriile rromilor si sa deturneze astfel banii ce ar putea fi folositi altfel).de ce tot timpul,cind cineva e nemultumit de nerealizarile dintr-o zona se argumenteaza pe "talpile" politice?cind va fi votata o persoana,aceasta va promite ca va face niste lucruri si-si va asuma toate piedicile ce le poate intimpina,deci nu va avea justificari pt nerealizari.in definitiv.din '90 pina azi a iesit vreun parlamentar care sa spuna:fratilor,am incercat sa fac cutare dar nu am putut pt ca.........haideti sa incepem sa ne organizam pt a nu ne trezi ca am devenit o tara de mina 3a!haideti sa vedem pe sectoare,sate,comune,orase municipii care sint problemele reclamate de locuitori si sa vedem cum si de cine pot fi rezolvate.nu mai lasati golanii sa gindeasca pt ca nu gindesc corect,gindesc strict pt ei.auzi,lui bogdan ciuca nu-i ajung 25 milioane/luna sa-si plateasca intretinerea!atunci nea vasile cu 4milioane pensie cum se descurca?mai fratilor.chiar dormiti,chiar nu va intereseaza pt ce l-am dat jos pe ceausescu si citiva din jurul lui?cine vreti sa lupte,sa se agite pt drepturile voastre?ii bombanim pe maghiari ca si-au impus o groaza de lucruri dupa '90.cine ne impiedica sa impunem sa se respecte constitutia,asa depasita cum e acum,si sa cerem respectarea omului si a drepturilor lui?VENITI LA REFERENDUM,VOTATI DA,IMPUNETI TINEREA SI A ALTOR REFERNDUMRI!!
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt fericit! (Vineri, 23 noiembrie 2007, 10:37)

  MM [anonim]

  Sunt fericit ca presedintele gandeste si pentru mine...Ca de aia e presedinte,fiindca e cel mai destept,frumos,educat si ne scapa de toate relele si pacatele...
 • 0 (0 voturi)    
  NU MERG LA NICI UN REFERENDUM (Vineri, 23 noiembrie 2007, 11:05)

  gogu [anonim]

  Nu au decat sa se duca betivii platiti.

  Nu vreau sa fiu masa de manevra.
 • 0 (0 voturi)    
  @32 (Vineri, 23 noiembrie 2007, 14:00)

  george [anonim]

  Nu mergi la referendul pentru ca nu vrei sa fii masa de manevra si zici ca nu au decat sa se duca betivii platiti.

  Foarte bine, atunci lasa betivii platiti sa hotarasca viitorul pentru tine, copii tai, si mai rau .... pentru noi toti.

  Nu fiti idioti ca dl. Gogu de mai sus, mergeti la referendum si hotarati pentru voi, fie DA, fie NU, interesati-va de alternative, ce inseamna fiecare, si mergeti la vot. Prea multi copii au murit la "revolutie" pentru acest drept incat voi sa-l irositi in halul acesta.

  Si pentru a fi si subiectiv, am sa sustin varianta DA, caci este singura varianta care ne va permite sa scoatem din viata politica toate hahalerele si haimanalele ce-si bat joc de noi de 17 ani de zile. Cealalta varianta, propusa de guvern lasa in continuare posibilitatea partidelor sa-si propulseze oameni dubiosi in pozitii de conducere.
 • 0 (0 voturi)    
  de unde le scoateti? (Vineri, 23 noiembrie 2007, 14:33)

  Marius [anonim]

  la primul referendum ati dat o participare de 70% si au venit 35%, cam asta o sa fie proportia si acum?doamne da pupaciosi mai sunteti, eu spun un procentaj de 25% maxim ca si participare la referendum, cu toate ca lumea o sa fie derutata si din cauza asta va mai lua cateva procente.daca nu era si votul pentru parlamentul european, singurii votanti erau basescu si cu garda oficioasa.
 • 0 (0 voturi)    
  @28aph (Vineri, 23 noiembrie 2007, 15:24)

  gigi [anonim]

  Asa un presedinte poate pune orice intrebare. Intrebarea care se pune este daca intrebarea pusa de un presedinte la un referendum se ridica la inaltimea intelectului pe care ar trebui sa-l aibe un presedinte. pe principiul asta te putea intreba orice inclusiv daca esti rost sau nu? Sunt convins ca indiferent de intrebare te duceai la referendum.
 • 0 (0 voturi)    
  @28aph (Vineri, 23 noiembrie 2007, 15:24)

  gigi [anonim]

  Asa un presedinte poate pune orice intrebare. Intrebarea care se pune este daca intrebarea pusa de un presedinte la un referendum se ridica la inaltimea intelectului pe care ar trebui sa-l aibe un presedinte. pe principiul asta te putea intreba orice inclusiv daca esti rost sau nu? Sunt convins ca indiferent de intrebare te duceai la referendum.
 • 0 (0 voturi)    
  Oi sau nu? (Vineri, 23 noiembrie 2007, 16:53)

  Dan [anonim]

  Sunt curios, din aia care au de gand sa mearga la referendum cati au inteles ambele variante?
 • 0 (0 voturi)    
  manipulare (Vineri, 23 noiembrie 2007, 18:13)

  mue [anonim]

  vezi sa nu mearga lumea sa voteze dictatura lu basitu'
 • 0 (0 voturi)    
  drepturi si obligatii (Vineri, 23 noiembrie 2007, 19:47)

  simion [anonim]

  Din cate spun cei mai multi pe aici pe forum a vota la referendum este o obligatie! Dar eu drepturi nu am? Nu am dreptul sa fi fost luat in seama pana acum de presedinte, legislativ si executiv, sa faca pe dracul in patru ca sa ne mearga si noua mai bine?
  Ar trebui sa nu mergem la referendum ca sa simta si alesii nostri pe propria piele ce inseamna sa nu-ti pese decat o data la ani.
  Ce, coruptia e de azi, de ieri? A fost dintotdeaua.
  Si am asteptat de la presedinte sa o starpeasca.
  De ce presedintele si partidele din alianta nu au sustinut legea PSD (pe care o indica acum presedintele) inca din 2005 cand a fost depusa in parlament? Si sa-si fi suflecat manecile cu totii si sa se puna pe treaba! Asta insemna sa-ti pese de Romania si de romani!
  Nu, altele au fost problemele mai arzatoare: certuri, injuraturi, iesiri la rampa etc.
  Ne-am obisnuit sa facem totul in ultima secunda.
  M-am saturat de lucrurile facute cu sufletul la gura, de prinsul trenului din mers!
  In felul asta lucrurile prost facute se razbuna!
 • 0 (0 voturi)    
  prezenta? (Vineri, 23 noiembrie 2007, 20:20)

  floricel [anonim]

  ...nu va depasi 35%.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by