Magistratii Judecatoriei sectorului 5 din capitala vor hotari pe 27 noiembrie daca vor aproba propunerea de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, informeaza Realitatea TV.

Dosarul a fost inregistrat joi de judecatori, care vor decide daca il elibereaza pe Cozma inainte cu doar o saptamana de finalizarea pedepsei sale.

Cererea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma a fost admisa pe 16 noiembrie de Comisia speciala de la Penitenciarul Rahova.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului mai are de executat doar cateva zile din pedeapsa de 10 ani de inchisoare primita ca urmare a implicarii sale in mineriada din 1991. Miron Cozma ar trebui sa paraseasca inchisoarea la 2 decembrie, atunci cand ii expira pedeapsa.

Votul pentru avizul favorabil eliberarii conditionate a fost luat in unanimitate de membrii Comisiei speciale, care au apreciat ca Miron Cozma a avut, in ultma perioada, un comportament ireprosabil in inchisoare.

Miron Cozma a fost condamnat de instanta suprema, in 15 februarie 1999, la 18 ani de detentie pentru instigare la subminarea puterii de stat, in legatura implicarea sa in mineriada din 1991, soldata cu caderea Guvernului condus de Petre Roman.