Campania pentru europarlamentare a coborat functionari inalti ai Ministerului Transporturilor, din birouri, la gura de metrou. Ieri, EVZ a surprins conducerea Autoritatii Feroviare Romane (AFER) - subordonata Ministerului Transporturilor, condus de Ludovic Orban - la impartit fluturasi electorali din partea PNL.

La metroul Crangasi, in timpul serviciului si dis-de-dimineata. Surse din minister ne-au confirmat ca activistii AFER au inceput de luni si au continuat toata saptamana.

In fruntea echipei s-a aflat insusi directorul general al AFER, Constantin Zaharia. Acesta a fost secundat de directorul tehnic, Florin Ianca, un alt director, Mircea Arnautu, de sefa Serviciului financiar-contabil, Gabriela Nitu, seful Serviciului juridic,

Vasile Georgescu, seful Serviciului Informatic, Florin Lefter, si subalternul sau, Horia Onofrei, Laura Morcov si Andrei Stroe, de la Achizitii publice, Gabriel Dumitrescu, de la Resurse umane, si Ana Tomas, de la Relatii internationale.

„Am dat peste 1.000”

Cu totii s-au imbarcat in trei masini ale Autoritatii si au sosit la Crangasi cu portbagajele pline cu oferta liberalilor. Totul a durat de la 7.00 la 10.00 dimineata, timp in care oamenii de la AFER au risipit mii de fluturasi.

Acestia au refuzat orice dialog cu EVZ.

Ierarhia de la birou e respectata cu sfintenie la metrou. Directorul general Zaharia se posteaza la iesirea dinspre Bulevardul Constructorilor. Isi aprovizioneaza subalternii cu pliante din portbagajul masinii de serviciu si da ordine prin telefon.

Directorii mai „mici”, Ianca si Arnautu, sunt dute-vino, pana in subteran si inapoi, caci asigura legatura cu restul trupei, care distribuie la mana, fluturas cu fluturas.

La 8.50, Lefter, seful de la Informatic, ii raporteaza victorios lui Ianca: „Am dat peste 1.000 de bucati, dar trebuie multe, ca se dau bine”. Dorinta ii e indeplinita. Ianca ii raporteaza, la randu-i lui Zaharia, iar acesta se intoarce de la masina, ca Mos Craciun, incarcat cu sute si sute de pliante.

Integral in Evz