Antena 1 a oferit 2,6 milioane de euro pe 2 ani, in vreme ce oferta principalului contracandidat (TVR) a fost de 2,4 milioane de euro. Pentru 2008, Antena 1 va avea drepturile pentru citeva meciuri, nu si pentru cele mai importante - turneul final EURO 2008 va fi transmis de TVR1, conform unui contract incheiat in urma cu mai mult timp.

(Meciurile de la turneele finale se negociaza peste responsabilitatea FRF, direct cu broadcasterii oficiali ai UEFA sau FIFA).

[c:1:s]Drepturile au fost detinute pina in acest an de catre postul national public de televiziune (TVR1), care platise o suma de aproximativ 800 de mii de euro pentru a transmite jocurile primei reprezentative. FRF a fost nemultumita de anumite detalii ale colaborarii.

Ultimul episod a fost legat de meciul Romania-Olanda, cind TVR a difuzat in mod repetat faza golului inscris de Goian (secventa suspecta de ofsaid). Insistenta cu care TVR a reluat faza a iritat conducatorii de la Casa Fotbalului, care prefera parteneri docili.

Principalul favorit al acestei licitatii, PRO TV a spus "pas", retragindu-se strategic din cursa: cu un pachet bine pozitionat pe piata (Liga Campionilor), PRO TV nu a licitat peste ceea ce considera o investitie realista. De amintit ca in urma cu citiva ani, PRO TV a renuntat linistit la meciurile din Divizia A, pentru ca raspunsul audientei aratase ca nu este o investitie rentabila.