Intr-o declaratie de presa sustinuta vineri seara la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu i-a mai indemnat inca o data pe romani sa isi aleaga propriii reprezentanti in Parlamentul Europei, contribuind astfel la imbunatatirea imaginii proaste a Romaniei din acest moment.

Seful Statului a reiterat importanta alegerilor din 25 noiembrie, din perspectiva votului uninominal pentru care romanii pot opta prezentandu-se la urne si votand „DA”.

Traian Basescu i-a indemnat pe romani sa-si aleaga politicieni legitimi pe care sa-i trimita in Parlamentul European. Prezenta la vot va arata masura in care trimisii in PE sunt sustinuti de cetateni, si va demonstra maturitatea poporului roman si determinarea romanilor de a fi „buni europeni”.

O buna prezenta la urne poate ameliora actuala imagine a Romaniei in afara, care, potrivit presedintelui, este una proasta in prezent, din cauza actelor de coruptie ale unor membri ai Guvernului si a infractiunilor comise de conationalii nostri in strainatate.

„Din punct de vedere al imaginii, Romania are probleme in acest moment. Avem campaniile de presa generate de infractiuni comise de conationali ai nostri in mai multe tari din Europa. Avem informatii despre acte de coruptie ale unor membri ai Guvernului, informatii care de asemenea, sunt cunoscute in toata Europa.”

Seful statului a reiterat importanta dubla a zilei de 25 noiembrie, al doilea eveniment care are loc pe 25 noiembrie fiind referendumul

pentru schimbarea sistemului de vot la alegerile parlamentare.

Este pentru prima data cand romanii sunt chemati sa voteze pentru introducerea votului uninominal, prin care vor putea decide politicienii care ii vor reprezenta, care ii vor respecta si ii vor servi in Parlament.

„Daca vor vota DA, se va introduce votul uninominal. Daca nu se vor prezenta la vot sau vor vota NU, lucrurile vor raman asa cum sunt,” a mai spus seful statului facand un apel la partipiarea la referendum a romanilor.

In emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, fostul presedinte Emil Constantinescu l-a acuzat pe Traian Basescu de contributia la actuala imagine proasta a tarii si de incriminarea unor ministri ca fiind corupti, fara prezentarea de dovezi in acest sens.