Transportul de marfuri periculoase pe drumurile publice va fi interzis intre orele 21 si 7, in weekend si de sarbatorile legale, a decis Guvernul, printr-un act normativ aprobat in sedinta de ieri. Decizia Guvernului survine la mai putin de doua saptamani de la explozia de la Mihailesti, anchetatorii sustinand ca unul dintre motivele producerii acestui accident a fost oboseala conducatorului auto.

Actul normativ cuprinde si sanctiuni, soferii care sunt prinsi circuland in intervalul orar interzis putand fi amendati cu sume cuprinse intre 8 si 10 milioane lei. "Amenzile vor fi aplicate de catre agentii de circulatie conducatorilor auto care sunt prinsi incalcand legea", a precizat Despina Neagoe.

In situatia unor transporturi speciale, legea permite obtinerea unor aprobari de la Ministerul Economiei, acestea urmand sa fie insotite de echipaje speciale. Prevederile Hotararii de Guvern sunt aplicabile tuturor substantelor periculoase.

Desi acest lucru nu a fost specificat, reprezentantii Ministerului Transporturilor spun ca prevederile mentionate vor fi aplicate si pentru transporturile de benzina si motorina.

Daniel OANTA, Elena CRISTIAN