Un film european independent, cu Diane Kruger ("Troia") si Daniel Bruhl ("Good bye, Lenin!"), se va turna partial in Romania, incepind din august. Interpreta Elenei din "Troia", Diane Kruger, si protagonistul celui mai bun film european al anului trecut, "Good bye, Lenin!", Daniel Bruhl, vor juca intr-un film a carui actiune se desfasoara in timpul primului razboi mondial.

Lungmetrajul se va numi "Merry Christmas" si va fi regizat de francezul Christian Carion care a declarat ca a vrut sa realizeze acest film dupa ce a citit, acum zece ani, un articol despre povestea adevarata a unor soldati inamici, francezi si germani, ce au depus armele pentru a sarbatori impreuna Craciunul, in 1914.

Din distributie mai fac parte Gary Lewis ("Billy Elliot"), Thomas Kretschmann, Guillaume Canet si Dany Boon.

In afara de Romania, se va mai filma, pentru 13 saptamini, in Scotia, Franta si Germania.

Scenariul a fost scris in original de Carion, in limba franceza, dar filmul se va turna in franceza, engleza si germana. Lungmetrajul beneficiaza de un buget de 20 de milioane de dolari si este rezultatul asocierii unor companii din Franta, Germania, Marea Britanie, Belgia si Romania. Lansarea este prevazuta pentru decembrie 2005.