Microsoft a lansat saptamana aceasta versiunea beta a Windows Media Player 10. Este vorba de o versiune preliminara a programului care deschide fisiere audio si video, inclus in sistemul de operare Windows.

In plus fata de predecesoarele sale, Media Player 10 va permite accesul direct al utilizatorilor la magazine muzicale online. In acest fel, melomanii pot asculta melodii direct de pe Internet, alegand dintr-o lista inclusa in program.

Noul player intra astfel in competitie cu QuickTime si programul iTunes, al celor de la Apple Computers, pe langa RealPlayer (produs de RealNetworks). In plus, este facut sa functioneze cu o noua linie de dispozitive media portabile, prin folosirea softului Portable Media de la Windows.

"Testam un nou concept numit "Digital Media Mall", care ofera o selectie a magazinelor de muzica online si a serviciilor video", au explicat cei de la Microsoft: utilizatorii vor putea asculta melodii direct prin noul player, fara a plati pentru fiecare download, acest lucru necesitand doar o taxa de inscriere.