Toata floarea cea vestita a high - life-ului autohton a luat acum doua zile calea Parisului. Motivul acestui exod? Ieri dupa-amiaza, la ora 16.30, in biserica greaca Saint Stephane a avut loc cununia religioasa a fostului tenisman Ilie Nastase (58 de ani) cu aleasa lui, Amalia (29 de ani), care acum aproape un an i-a daruit o fetita, Alessia. Petrecerea inceputa aseara in jurul orei 20.

00, in clubul Des Loges, era in toi la inchiderea editiei. Putini au fost cei care nu au onorat invitatia la nunta lui Ilie Nastase. Si cum sa ratezi un eveniment cum n-a vazut... era sa zic Parisul!, dar nu, nu e bine, ca acolo s-a tinut nunta.

Deci, cum n-a vazut Bucurestiul! Aflati de obicei intr-o relatia cordiala cu presa, Ilie si Amalia au fost nevoiti de data aceasta sa le refuze ziaristilor ocazia de a face fotografii la nunta si au fost extrem de retinuti in a dezvalui detalii legate de ceremonie.

Revista engleza "Hello!" a cumparat cu o suma considerabila, inca de acum o luna, exclusivitatea de mediatizare, asa ca in preajma celor doi miri s-au aflat putini ziaristi. In schimb, "au patrulat" zeci de bodyguarzi, caci altfel cum sa-i tii la distanta pe jurnalisti?! Pe lista de circa 300 de invitati s-au insirat numai nume "grele".

Va dam doar cateva exemple: Omar Sharif, Alain Delon, Nadia Comaneci, Ion Ti-riac, Gheorghe Hagi, Janine, Andreea Esca, Patrick Bruel, John McEnroe, Christopher Lambert, Camelia Sucu (patroana Mobexpert). Nasi au fost Sorin Popa (director BRD) si sotia sa, Diana.

Cateva din prietenele Amaliei din Romania s-au instalat la Paris inca de la inceputul saptamanii, ca sa se asigure ca au timpul necesar pentru achizitionarea toaletelor cu care s-au prezentat la cununie si la petrecere. Vineri, magazinele de lux din Paris au fost practic luate cu asalt de romani si mai ales de romance.

"Fetele", cum le alintau sotii, au colindat pana n-au mai putut, dand intamplator peste amice pe care nu le mai vazusera de mult timp, au probat toalete peste toalete. In-tr-un final, toata lumea s-a declarat multumita. "Spionii" Libertatii (deh, nu ne-am putut abtine!), amestecati printre invitati, ne-au spus ca unele doamne nu s-au zgarcit deloc, etaland tinute de 10.000 de euro.

Cea care iti lua efectiv ochii a fost insa Amalia, care a imbracat o rochie creatie Dior, pe cat de simpla in croiala, pe atat de eleganta, luata de asemenea din Paris. In afara tinutelor, invitatii au mai avut o problema de rezolvat: cadourile. Ce sa daruiesti unui cuplu care pare sa aiba totul? Firi practice, Ilie si Amalia au decis sa-si ajute prietenii in luarea unei decizii.

Pe site-ul Galeriilor Lafayette, complex comercial renumit din Paris, a fost deschisa in urma cu cateva saptamani o lista de cadouri. Invitatii puteau accesa documentul si bifa una din sutele de optiuni insirate acolo.

Din cate am aflat noi, alegerea obiectelor, a caror valoare totala depasea un miliard, a fost facuta de Amalia, care si-a usurat astfel sarcina de a amenaja apartamentul din capitala Frantei, pe care cei doi si l-au cumparat de curand. Ca sa va faceti o idee, va spunem ca printre cele mai scumpe produse de pe lista de cadouri se aflau un candelabru bacara cu 24 de brate (6.

430 de euro), un televizior Sony cu ecran plat (1.499 euro) si un sistem home cinema, tot Sony, de 899 de euro. Proprietarii unor buzunare "mai cusute" puteau alege intre servetele de masa (11 euro bucata), prosoape (15 euro), pahare (50 euro). Originalul Ilie nu s-a dezmintit nici ieri, in ziua nuntii sale. Cu cateva ore inainte de cununia religioasa, Ilie...

juca de zor tenis in compania prietenilor sai. Sa fi fost emotiile de vina? Ce cadouri le-ati fi putut duce mirilor Cand a fost vorba de cadouri, Ilie si Amalia Nastase s-au gandit sa imbine utilul cu placutul. Adica ce le-ar fi placut lor sa le fie si util in noul apartament, pe care l-au achizitionat recent la Paris.

Au deschis o lista pe Internet, de pe care invitatii la nunta au putut selecta cadoul potrivit... portofelului lor. Iata cateva obiecte care se aflau pe lista: televizor Sony cu ecran plat (1.499 euro, foto 1), talisman in forma de fluture (77 euro, foto 2), aparat expresso (380 euro, foto 3), robot de bucatarie multifunctional (745 euro, foto 4).

S-au cunoscut la un concert Sting Lui Ilie i-a luat mult timp pana a convins-o pe Amalia de intentiile lui serioase Amalia Teodosescu si Ilie Nastase s-au cunoscut la concertul sustinut de Sting, la Sala Palatului, in 1996. Ilie Nastase s-a indragostit pe loc de frumoasa bruneta, pe care a curtat-o indelung pana sa-i cucereasca inima.

Anul trecut, la aproape opt ani de cand s-au cunoscut, Amalia (29 ani) si Ilie (58 ani) si-au oficializat relatia. Tatiana Solomon Celebrul tenismen s-a casatorit pentru a treia oara, intr-un cadru restrans, la primaria din Paris, la 20 iulie 2003.

De la Primaria din Paris, proaspetii miri, impreuna cu Ion Tiriac, fiul acestuia, Janina Stefan, Adrian Sarbu si parintii miresei au plecat sa sarbatoreasca la restaurantul Avantgarde, in centrul Parisului. Cununia religioasa si petrecerea au amanat-o pentru vara aceasta la Roland Garros, deoarece in timpul turneului de tenis Ilie era sigur ca poate conta pe prezenta tuturor prietenilor sai.

La putin timp dupa cununia civila avea sa se nasca fetita lor, Alessia, care are acum aproape un an. Ilie si Amalia si-au botezat fetita toamna trecuta, la biserica Domnita Balasa, din centrul Bucurestiului. Cu toate ca parintii au incercat sa tina secret evenimentul, nu au reusit, ziaristii fiind prezenti in numar record la fata locului.

Nasii de botez ai micutei au fost Ion Ion Tiriac si Lara Pedrini, o prietena foarte buna a familiei Nastase. La botez si-a facut aparitia si Dana Nastase, sotia premierului, impreuna cu cei doi copii - Mihnea si Andrei.

Ilie mai are la activ doua casnicii si trei copii: Natalie (in varsta de 28 ani) din prima casatorie, iar din cel de-al doilea mariaj doi copii infiati: Nicola (care are 17 ani) si Charlotte (14 ani). Din cate se pare, Ilie si Amalia nu vor avea parte de luna de miere, amandoi fiind extrem de ocupati in perioada urmatoare.