Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, simbata, suspendarea pentru doua etape a jucatorul echipei FC Dinamo, Ionel Danciulescu, astfel ca atacantul dinamovist nu va putea evolua in meciul cu Otelul Galati din finala Cupei Romaniei.

Danciulescu a fost eliminat de pe teren, joi, in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt, din ultima etapa a Diviziei A, iar Dinamo a depus un memoriu la LPF, solicitind anularea acestui cartonas, pe motiv ca a fost nejustificat.

"FC Dinamo ne-a trimis o adresa in care se spune: «Catre Comisia de Disciplina a LPF: Va rugam sa analizati decizia arbitrului privind eliminarea jucatorului Ionel Danciulescu.

Consideram nejustificat motivul eliminarii consemnat de arbitru in raportul de arbitraj, mai ales datorita faptului ca acest motiv nu poate demonstra vinovatia jucatorului, care nu a adus injurii conducatorului de joc, ci a avut o simpla altercatie verbala cu jucatorul Enache. Mai mult decit atit, acest incident verbal putea conduce cel mult la acordarea unui cartonas galben.

Va rugam ca in urma analizarii casetei video sa anulati cartonasul rosu acordat lui Danciulescu, in conformitate cu prevederile regulamentului disciplinar si luind in considerare si pozitia oficialilor care au condus aceasta partida. Dorim ca acest caz sa fie rezolvat in conformitate cu pozitia corecta a partilor fara a prejudicia FC Dinamo de aportul jucatorilor la finala Cupei Romaniei».

Codul Disciplinar al FIFA ne permite sa rectificam, la articolul 83 cu b, erorile evidente ale deciziilor disciplinare ale arbitrilor. Am luat caseta, am ascultat pozitia jucatorului, care recunoaste ca a avut o altercatie verbala cu un jucatorul de la Ceahlaul si nu cu arbitrul. Pe caseta se vede ca jucatorul se adreseaza cu fata spre arbitru.

Nu am putut descifra cuvintele, dar cert este ca a avut o discutie si cu arbitrul", a spus Alexandru Boc, presedintele Comisiei de Disciplina.