Profitand de faptul ca FIFA incurajeaza recompensarea cluburilor care investesc in sectorul de copii si juniori, nou promovata Poli Iasi solicita clubului Besiktas Istanbul indemnizatia de formare pentru Daniel Pancu, circa 100.000 de euro.

Conform aceluiasi regulament, gruparile din Resita si FC Arges au incasat sume importante din transferurile internatioanle ale fotbalistilor Cristi Chivu si Adrian Mutu.

Problema este mai complicata in acest caz, deoarece FRF a ratacit, in multitudinea de procese dintre Poli si Rapid Bucuresti privind transferal la Cesena, documentele care sa ateste faptul ca Pancu s-a format la Iasi. Conducerea clubului moldovean se va afla astazi la sediul FRF pentru a gasi actele care sa ateste ca Daniel Pancu a jucat mai bine de 9 ani la Iasi.

In acest sens, oficialii ieseni au cerut FRF sa elibereze o dovada care sa demonstreze acest lucru si care sa poata fi folosita in fata comisiilor FIFA. Marius Stan, presedintele clubului Poli Unirea, a apelat pentru gasirea contractului lui Daniel Pancu si la conducerea clubului Rapid insa nici acestia nu au putut pune la dispozitie documentatia necesara.

„Vom merge luni dimineata la Federatie pentru a obtine o dovada a faptului ca Daniel a jucat la Iasi. Cu acest act vom putea demara tratativele pentru obtinerea banilor de la actualul club al jucatorului, Besiktas Istanbul“, a declarat presedintele executiv al iesenilor, Marius Stan pentru Romnet.

In alta ordine de idei, Marius Niculae va avea un nou antrenor, conducerea gruparii Sporting Lisabona semnand un contract cu Jose Peseiro, fost secund al lui Carlos Queiroz la formatia Real Madrid.

In sfarsit, Serif Tiraspol, cu Sebastian Hutan intre buturi, a castigat din nou campionatul Moldovei, iar Gheorghe Craioveanu, dupa victoria din deplasare, pastreaza sanse mari pentru accederea in Primera Division.