Bani pentru bauturi racoritoare

de     Jurnalul National
Luni, 7 iunie 2004, 0:00


Intreprinzatorii din industria bauturilor racoritoare sau cei care vor sa faca afaceri in acest domeniu pot accesa bani prin programul SAPARD pentru infiintarea sau modernizarea unitatilor de productie a sucurilor si nectarelor naturale.

Uniunea Europeana acorda 256 de milioane de euro pentru imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole, din care 40,96 de milioane de euro sunt destinati investitiilor in capacitati de productie a sucurilor naturale.

STATISTICI. Consumul de bauturi racoritoare in Romania a crescut in ultimii zece ani cu 300%, potrivit Ministerului Agriculturii. In prezent, bauturile racoritoare reprezinta jumatate din intregul consum de bauturi comerciale, in timp ce ponderea bauturilor alcoolice este de 40%.

Chiar daca consumul de apa plata si bauturi carbogazoase este de 93% din totalul consumului de bauturi racoritoare, romanii prefera din ce in ce mai mult bauturile necarbogazoase.Ajutor nerambursabil

Producatorii de sucuri pot face investitii in cladiri si echipamente sau pot imbunatati calitatea produselor cu fonduri nerambursabile. Beneficiarii, societati cu capital integral privat, pot primi sprijin financiar intre 15.000 si un milion de euro. Astfel, valoarea totala a investitiei, care include cofinantarea si finantarea SAPARD, trebuie sa se incadreze intre 30.

000 de euro si doua milioane de euro. Din valoarea totala eligibila a proiectului, 50% reprezinta contributia beneficiarului, iar 50% contributia publica. Pentru a accesa fondurile, solicitantii trebuie sa completeze, in format electronic, o cerere tip de finantare, procurata de la Agentia SAPARD, Birourile regionale ale acesteia sau de pe site-ul www.sapard.ro.

Cererea va fi depusa in trei exemplare, pe suport de hartie si pe discheta. Proiectul mai trebuie sa cuprinda studiul de fezabilitate, avizele de mediu, sanitar-veterinare, certificat de urbanism, verificat si analizat, Curriculum Vitae si ultimul bilant contabil.

Daca toata documentatia este completa si corecta, dosarul este trimis apoi la sediul central al Agentiei unde este declarat eligibil pentru a fi finantat.33 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică