MARIO VARGAS LLOSA

PARADISUL DE DUPA COLT

Paradisul de dupa colt
de Mario Vargas Llosa

Unde ar fi de gasit Paradisul? Intr-o societate egalitara care trebuie… edificata sau intr-un efort de intoarcere la valorile lumii primitive?

Doua vieti: Flora Tristan, care se da de ceasul mortii in lupta ei pentru drepturile femeii si muncitorilor, si Paul Gauguin, cel care isi descopera pasiunea pentru pictura si lasa balta existenta burgheza ca sa traiasca in Tahiti, unde cauta o lume inca necontaminata de conventiile occidentale.

In cel mai recent roman al sau, Paradisul de dupa colt, Mario Vargas Llosa ilustreaza prin doua cronici paralele, lumea utopiilor din secolul XIX relatind amanuntit aspiratia paradisiaca a celor doi eroi si decaderea lor, inevitabila cind o idee ajunge sa fie aplicata mecanic.

Colectia Raftul Intii

Traducere din spaniola de Mariana Sipos a romanului publicat in 2003 de Llosa.

Pret: 320 000 lei

YANN MARTEL

IATA LUI PI

Iata lui Pi
de Yann Martel

Distins cu Booker Prize, canadianul de limba engleza Yann Martel se ocupa in acest roman de soarta unui copil privilegiat in felul lui. Pi Patel este fiul unui paznic de gradina zoologica, isi duce viata printre animale si apleaca urechea la o multime de povesti despre hinduism, islam si crestinism.

Cind implineste saisprezece ani, el pleaca impreuna cu familia si cu salbaticiunile tinute in custi spre America de Nord, la bordul unei nave japoneze. Vasul naufragiaza, iar Pi se catara intr-o barca de salvare, la un loc cu un urangutan, o zebra ranita si un tigru bengalez.

Ceea ce promitea sa devina o robinsoniada moderna se transforma intr-o aventura transpacifica à la Kon Tiki, din care nu lipsesc ingredientele romanului fantastic, nici tensiunile surprinse de Géricault in Pluta Meduzei. Mai mult, Pi imprumuta de la Seherezada arta povestirii pentru a i se face util tigrului, dupa ce acesta ii infuleca pe ceilalti pasageri din barca.

Colectia Raftul I

Pret: 260 000 lei