Acest credit se acorda pentru o perioada de cel mult 12 luni, in euro sau dolari, in functie de moneda contului de card in care va fi virat. Sumele minime care pot fi imprumutate sunt de 125 euro sau 150 dolari, iar cele maxime sunt de 2.000 de euro sau dolari.

Dobanda perceputa este de 9,5% pe an, variabila, iar banii pot fi rambursati in rate egale sau descrescatoare. De exemplu, la un credit in valoare de 1.

000 de euro sau dolari, daca este aleasa varianta rambursarii in rate egale, suma lunara care va fi inapoiata bancii este de 88 euro/dolari; daca clientul alege sa ramburseze creditul in rate descrescatoare, in prima luna el va trebui sa plateasca 91 euro/ dolari, dobanda totala platita fiind de 51 euro/dolari.

La acest tip de credit au acces numai cei care au venituri minime nete de 300 euro lunar pe familie. Dupa aprobarea finantarii, suma imprumutata este virata in contul cardului de debit in valuta al solicitantului.

Plata prin card rezolva problema asigurarilor

In cazul achitarii cu cardul a cheltuielilor de calatorie, posesorii beneficiaza de servicii de asigurare si asistenta precum asigurarea medicala obligatorie, pana la 20.000 euro si asigurarea de deces si invaliditate din accident, pana la o valoare de 10.000 euro. In consecinta, nu va mai fi necesara procurarea unei alte asigurari medicale obligatorii pentru calatoriile in strainatate.

De altfel, clientii tinta pentru acest tip de credit sunt persoanele fizice care calatoresc in strainatate si au nevoie de servicii de asistenta si asigurare pe parcursul calatoriilor.

Noul card de debit BRD MasterCard in euro se emite, la fel ca si cardul Visa Classic in dolari, numai pe baza prezentarii unui act de identitate, fara documente justificative pentru veniturile realizate de solicitant. Mai mult, obtinerea unuia dintre cardurile mentionate nu presupune constituirea unor depozite colaterale, depunerea unei sume minime initiale sau blocarea unei alte sume in cont.

Cheltuieli medicale de pana la 10.000 euro

Serviciile de asistenta medicala la care au acces posesorii acestor carduri constau in primirea unor avansuri in valoare de pana la 10.000 euro pentru acoperirea cheltuielilor medicale, a transportului medical de urgenta si a repatrierii medicale.

Printre alte servicii de urgenta atasate celor doua carduri se numara asistenta telefonica, inlocuirea cardului in cazul pierderii sau a furtului acestuia, avansul de sume in cazul in care instrumentul de plata este pierdut sau este furat.

MasterCard Gold, un produs de nisa

BRD - GSG emite cardul de credit MasterCard Gold de la inceputul acestei luni. Acest instrument de plata ofera posesorului o linie de credit cu valori intre 3.000 si 10.000 euro, la care acestia pot avea acces in functie de resursele financiare proprii.

Dobanda perceputa la creditul oferit prin intermediul cardului MasterCard Gold este de 26% pe an. Noul produs bancar este destinat clientilor cu potential financiar ridicat. Pana in prezent, BRD- GSG a emis peste 900.000 de carduri, detine o retea de 372 de bancomate si a instalat 2.800 de POS-uri la comercianti.