Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank mentine, in aceasta luna, aceleasi dobanzi din luna precedenta. Astfel, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani este de 18,99%.

Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani, rata dobanzii de baza este de 15,90%. Toate aceste dobanzi beneficiaza de bonificatii in proportie de 50-60%.

Companiile ce investesc in turism si IMM-urile care dezvolta programe de agroturism pot beneficia de finantari acordate de catre Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank. Conditiile sunt extrem de avantajoase pentru agentii economici care contracteaza creditele de investitii in turism in luna iunie, finantarea acordandu-se pentru 5 ani, cu perioada de gratie de 1 an.

Banca deruleaza in aceasta luna un program amplu de finantare a constructiilor si reparatiilor navale.

Acest program se adreseaza santierelor navale si agentilor economici care desfasoara activitati conexe industriei navale. Creditele pentru constructia si reparatia de nave pot fi acordate si in valuta, dar, in acest caz, solicitantul nu mai poate beneficia de bonificatia de dobanda, care inseamna recuperarea pana la 60% din dobanzile platite.