Petrecerea s-a terminat pentru Dinamo. Dupa castigarea “eventului“, clubul din Stefan cel Mare se va desparti de piesele de baza: antrenorul Ioan Andone, alaturi de jucatorii Dan Alexa si Ionel Danciulescu.

In speranta accederii in Liga Campionilor, suporterii dinamovisti au afisat duminica seara, la finala Cupei cu Otelul, un banner urias pe care scria “Nu mai vindeti nimic!“. Conducatorii clubului din Stefan cel Mare par insensibili insa la aceste doleante.

PLECARI. Desi au castigat cate 25.000 de dolari pentru indeplinirea obiectivului, cupa si campionatul, cativa dintre jucatorii dinamovisti sunt hotarati sa plece la alte echipe, unde vor avea contracte mult mai bune din punct de vedere financiar. Primul plecat, Dan Alexa.

De asemenea, Danciulescu va fi cumparat, cel mai probabil, de FC Nantes sau, mai nou, de Saturn Ramenskoe, care pot achizitiona golgeterul campionatului virand in contul cainilor clauza acestuia, de un milion de dolari. “De vazut, au vazut ce pot. Am jucat 50 de meciuri si sunt cel mai bun marcator.

Deocamdata nu vreau sa plec de la Dinamo, cu care mai am contract inca trei ani“, a declarat “Danciu-gol“, care a dat totusi de inteles ca este tentat de mirajul fotbalului european. Acest procedeu nu este ceva nou pentru conducerea dinamovista, care s-a obisnuit sa vanda jucatorii valorosi dupa fiecare succes din competitia interna.

Pentru ca drumul in Cupele Europene sa fie astfel si mai scurt.

LOVITURA DE TEATRU. Cea mai grea lovitura va fi data insa de catre antrenorul Ioan Andone, care se pare ca va parasi pe Dinamo pentru a da curs uneia dintre ofertele tentante din China sau Dubai. “Falcosul“ se afla de ieri pentru un scurt concediu in Turcia, unde se va gandi serios la posibilitatea de a antrena in campionate slabe valoric, dar unde poate fi platit regeste.

Politica paguboasa de transferari adoptata de conducerea dinamovista l-a determinat pe Andone sa adopte aceasta varianta, pregatindu-si iesirea din scena celei mai frumoase echipe a lui Dinamo din ultimii ani. “Nu voi conditiona plecarea mea de la echipa de lot“, a declarat Andone dupa finala, chiar daca i se putea lesne citi in priviri ca adevarul era cu totul altul.

“Plec cu lacrimi in ochi“

Dan Alexa a parasit ieri Romania, cu destinatia China, unde va evolua timp de trei sezoane pentru Beijing Quan. In periplul asiatic, dinamovistul va incasa aproximativ un milion de euro, fiind constient insa de faptul ca va pierde legatura cu echipa nationala. “Ma despart cu lacrimi in ochi de suporteri.

Las in urma familia pe care mi-am format-o la Dinamo si sper ca timpul sa demonstreze daca am gresit facand acest pas. Ma bucur ca am parasit echipa in urma unui “event” si le multumesc fanilor pentru sprijin“, a declarat mijlocasul dinamovist la plecarea din tara. Alexa a fost condus la Aeroportul Otopeni de mai multi colegi, printre care Danciulescu, Fl.

Petre, Barcauan, Preda, Burca sau Grigorie. De asemenea, la aeroport a fost prezent si mentorul sau, Gigi Netoiu, cel care a intemediat acest transfer.

Suporterii au petrecut pe bulevard

Bucuria castigarii Cupei Romaniei i-a scos pe suporteri pe strazi, acestia sarbatorind victoria chiar pe Soseaua Stefan cel Mare, in fata stadionului “cainilor“. Inconjurati de jandarmi, fanii au asezat mai multe mese chiar pe linia de tramvai, cinstindu-se cu un bax de whisky facut cadou de antrenorul Ioan Andone.

Petrecaretilor li s-a alaturat si atacantul Claudiu Niculescu, dupa care a plecat sa sarbatoreasca, impreuna cu colegii, victoria la restaurantul “Doi Cocosi“. “Nu pot sa-mi exprim bucuria in cuvinte. Nu e la indemana oricui sa realizeze “eventul”. Este cel mai fericit moment din cariera mea“, a spus Niculescu.

Otelul, datorii de 15 miliarde la Fisc

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, clubul de fotbal Otelul Galati s-a sustras de la plata impozitelor datorate catre bugetul de stat cu suma de 15,6 miliarde de lei, reprezentand impozit pe profit, TVA, impozit pe veniturile din salarii, fond special de solidaritate sociala, precum si accesoriile aferente acestora.

Doar dobanzile si penalitatile de intarziere s-au cifrat la suma de 2,7 miliarde de lei. O alta neregula sanctionata a fost neluarea in calcul la profitul impozabil a veniturilor obtinute din cedarea drepturilor de televizare, din transferul jucatorilor si din reclama, diminuand impozitul pe profit cu 85 de milioane de lei.

Stelea ar vrea la Dinamo

Desi a negat un acord cu Dinamo, Bogdan Stelea se va intalni in aceasta saptamana cu gruparea din Stefan cel Mare, pentru a semna un contract pe doua sezoane. “Arnold“ a mai purtat discutii cu Dinamo si in iarna trecuta, preferand insa sa ramana la Salamanca, unde conducerea i-a promis plata restantelor financiare ce depasesc un milion de dolari.

“Ma voi intalni cu cei de la Dinamo in aceasta saptamana, dar nu pot confirma nimic deocamdata“, a spus Stelea.

Mircea Ilie, la Universitatea

Meciul pierdut impotriva lui Dinamo in finala cupei a fost ultimul pentru Mircea Ilie in tricoul Otelului. Atacantul in varsta de 26 de ani s-a transferat la Universitatea Craiova, fiind la sfarsitul contractului cu echipa din Galati. Ilie va evolua in Banie timp de doua sezoane, urmand sa primeasca 40.000 de dolari pe an.

Mircea Rednic a mai lucrat cu varful craiovean si pe vremea cand antrena pe FCM Bacau.