Chiar si in al 12-lea ceas, acum cind PSD-ul pierde teren in plan electoral, Dragos Seuleanu continua razboiul cu jurnalistii radioului public care au denuntat aservirea institutiei fata de partidul de guvernamint. Razvan Dumitrescu, jurnalist la Radio Romania International si reprezentant al salariatilor in Consiliul de Administratie al radioului, afirma ca este hartuit in continuare.

El sustine ca simbata seara, in timp ce isi realiza emisiunea in direct, “a fost sunat in emisie de un intermediar al lui Dragos Seuleanu” care i-ar fi “atras atentia ca a citit pe post un articol care incalca legea, prin faptul ca ar contine mesaje electorale”.

Era vorba de fapt despre un eseu, “Tara lor”, aparut in “Romania libera”, care nu facea nici o referire la vreun partid politic. Razvan Dumitrescu spune ca eseul i s-a parut relevant pentru publicul din afara tarii si de aceea l-a citit pe post, intr-un dialog cu romanii din strainatate.

“Timp de o jumatate de ora au tot sunat telefoanele, eu eram aici, in cabina de emisie, incercam sa fac o emisiune de divertisment live, si ma tot trezeam ca vin la cabina de emisie oameni din radio care spuneau ca a dat telefon Seuleanu sa intrebe cine face emisiunea pe Romania International si daca este inregistrata sau in direct”. Lucrurile nu s-au oprit aici.

Ieri, conducerea radioului a propus chiar ca jurnalistul Razvan Dumitrescu sa fie sanctionat, dar a invocat alte motive. “Descoperind ca nu au ce sa atace la articolul pe care l-am citit, au vrut sa ma sanctioneze administrativ pentru ca intr-un dialog cu un ascultator din Paris”, spune Razvan Dumitrescu.

Purtatorul de cuvint al radioului public, Atila Vizauer, a confirmat ca, intr-adevar, exista o propunere de sanctionare a lui Razvan Dumitrescu: “Intr-un dialog cu un cititor din strainatate, Razvan Dumitrescu l-a indemnat sa voteze pentru locale la ambasada si a dezinformat deoarece cetatenii straini nu puteau vota la locale, lezind credibilitatea Radio Romania International”.

L-am intrebat pe Atila Vizauer despre “hartuirea” lui Razvan Dumitrescu cu telefoane in emisie, dar ne-a replicat cu “nu stiu sa va raspund. Am pus si eu aceasta intrebare si directorul RRI mi-a spus doar ca sanctiunea nu are nici o legatura cu articolul citit de Razvan Dumitrescu pe post, care nu incalca Legea electorala”.