Desfiintarea Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) nu a insemnat si finalul carierei de "parinte" al privatizarii pentru Ovidiu Musetescu.

Din postul sau de deputat si presedinte al Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, Musetescu "bantuie" privatizarea romaneasca, el ocupandu-se de tot ceea ce inseamna trecerea in proprietate privata a uneia dintre cele mai mari institutii bancare aflate inca in ograda statului - BCR.

Fostul sef al APAPS este in continuare presedintele Comisiei de Privatizare de la BCR, fiind mandatat pentru acest post de Guvern prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Pentru aceasta treaba, lunar Ovidiu Musetescu incaseaza circa 2.000 de euro.

Presedintele AVAS, Mircea Ursache, sustine ca a decis sa-l mandateze pe Musetescu pentru a conduce in continuare aceasta Comisie de Privatizare pentru ca a tinut cont de "experienta" acestuia intr-ale privatizarii, iar guvernantii cred ca realizarile fostului sef de la APAPS impun o asemenea rasplata.

De altfel, nu este pentru prima data cand Musetescu primeste in dar de la Guvern acest post, la numirea sa in aceasta functie, adica in 2001, fiind nevoie de o derogare de la lege pentru ca fostul sef al APAPS era si parlamentar, ceea ce reprezenta o incompatibilitate.

"Avand in vedere experienta pe care domnul Musetescu a acumulat-o in toata perioada scursa de la inceperea privatizarii BCR, consider ca este util pentru procesul de privatizare sa-i acord in continuare mandat sa reprezinte AVAS in Comisia de Privatizare a BCR", isi justifica Mircea Ursache decizia de a-l lasa pe Musetescu sa tina haturile la privatizarea BCR.

De altfel, nu stim cat a contat parerea presedintelui AVAS din moment ce la desfiintarea APAPS Musetescu si-a facut publica intentia de a ramane in continuare in aceasta comisie, de unde va incasa multi bani de acum incolo. Cat priveste experienta in privatizare a lui Ovidiu Musetescu, faptele vorbesc de la sine: zeci de societati se reintorc in proprietatea statului.

Scandaluri precum SNTR, ARO - unde se vorbeste de rezilierea contractului, Republica, Nitramonia, Roman Brasov -reprezinta tot atatea repere in cartea de vizita a lui Ovidiu Musetescu.

Acesta a reusit insa sa se faca remarcat si prin primele grase acordate salariatilor favoriti, prin alegerea unor investitori obscuri de care nimeni nu a auzit si care, dupa ce au jefuit societatile cumparate, au plecat de unde au venit si printr-o lipsa de transparenta cum rar s-a mai intalnit.

Expresii de genul "Am dat-o pe ochi frumosi" au constituit explicatii in nenumarate randuri pentru activitatea lui Musetescu, care acum se dovesc cat se poate de adevarate. Se pare insa ca pentru Guvern un astfel de CV trebuie rasplatit cu un post remunerat lunar cu aproape 100 milioane de lei.