Reprezentantii PNL, PD, PRM si PUR l-au acuzat, miercuri, intr-o conferinta de presa, pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, ca a folosit toate metodele de fraudare pentru a fura voturi in favoarea PSD.

Liderii filialelor din Vrancea ale celor patru partide sustin ca au facut mai multe plangeri si contestatii la BEJ, BEC si Politie, oferind dovezi clare ca Oprisan a instrumentat furtul de voturi in tot judetul. „Am numarat, in paralel, 140.000 dintre cele 160.

000 de voturi valabil exprimate pe tot cuprinsul judetului si am descoperit ca PSD a obtinut numai 46%“, a declarat deputatul liberal de Vrancea Nini Sapunaru. El a mai spus ca, in urma numaratorii paralele, a reiesit ca PUR a obtinut 13.000 de voturi, desi datele BEJ aratau ca PUR a obtinut numai 10.000 de voturi. „Oprisan si-a facut Consiliul Judetean din condei.

S-a numarat trei zile la voturi pana s-a ajuns la rezultatele de care avea nevoie PSD“, a mentionat liderul PNL Vrancea, Corneliu Momanu. La conferinta de presa au mai participat presedintele PD Vrancea, Jean Vraciu, liderul local al PUR, Horia Furtuna, si cel al PRM, Marin Stoica.

Cei patru au avertizat ca, daca BEC si Politia nu vor actiona conform legii, cele patru partide vor informa organismele internationale competente despre situatia din Vrancea. „Avem dovezi clare ca au fost falsificate procese-verbale, au scris alte cifre si au folosit ilegal urna mobila.

Reprezentantii tuturor institutiilor descentralizate ale statutului din Vrancea i s-au subordonat orbeste lui Oprisan, iar presedintii sectiilor de votare l-au ajutat sa fure“, a completat Sapunaru.

Biroul Electoral Central a respins, ieri, ca nefondata sesizarea filialei PNL Vrancea, care reclama ca, „dupa numararea voturilor, presedintii sectiilor de votare au procedat la corectarea sau modificarea datelor inscrise in procesele-verbale“. In replica, prefectul judetului Vrancea reclama imixtiunea liderilor Opozitiei in procesul electoral.

Acesta a declarat, citat de Rompres, ca, in calitate de organizator al alegerilor locale, nu are cunostinta despre nici o frauda electorala. George Baesu a mai spus ca, daca poate fi cineva suspectat de aceste practici, aceea este Opozitia.

El i-a criticat pe politisti si pe cei care trebuiau sa asigure ordinea in sectiile de votare ca nu au fost extrem de fermi si au permis ca reprezentantii unor partide politice din opozitie, implicati in procesul electoral, „sa intre in sectiile de votare, sa-i agreseze verbal pe membrii birourilor electorale, dar si pe cetatenii veniti la vot, si sa profereze amenintari si calomnii la

adresa organizatorilor scrutinului“. „Acesti lideri politici locali s-au asociat si, sub perdeaua ca reclama, chipurile, nereguli in procesul de votare, au perturbat alegerile in data de 6 iunie“, a acuzat prefectul.