Dupa abandonul Gabrielei Szabo, atleta Violeta Beclea-Szekely a anuntat ieri ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Atena, principalul motiv fiind acela ca nu se simte pregatita. In virsta de 39 de ani, sportiva a suferit in ultima vreme mai multe accidentari, care i-au afectat programul de antrenamente.

“Sint mult in urma cu pregatirea si nu as fi facut fata standardelor de la Olimpiada. In plus, nu vreau sa dezamagesc. Poate ma voi reorienta spre concursurile pe sosea din SUA”, ne-a declarat Beclea.

Decizia vicecampioanei olimpice de la Sydney a incins spiritele printre oficialii Comitetului Olimpic Roman, nemultumiti ca tot mai multi sportivi primesc bursa olimpica, dar nu participa la Olimpiada. “Oricum, Beclea nu putea concura la Atena, fiindca nu indeplinise deocamdata baremul de participare.

In anul 2001, cind s-au format loturile olimpice, foarte multi sportivi au beneficiat de burse de pregatire din partea COR, iar apoi s-au retras din competitii. Beclea nu e primul caz”, a tunat Dan Popper, secretar general la forul olimpic. Si campioana mondiala la sabie Dorina Mihai a facut public faptul ca nu va merge la Atena, intrucit este insarcinata.