Dupa stabilirea rezultatelor si distribuirea mandatelor la nivelul Biroului Electoral Municipal, candidatii Aliantei PNL-PD la cele cinci primarii de sector sunt si mai motivati sa ravneasca la ocuparea acestor pozitii. La fiecare dintre cele cinci sectoare, pe candidatii Aliantei ii asteapta cate un consiliu majoritar PNL-PD.

Pe de alta parte, in cazul in care candidatii PSD vor castiga primariile, vor avea o viata nu tocmai usoara cu consiliile in care majoritatea va fi formata din membrii PNL si PD. La sectorul 1, Alianta PNL-PD a obtinut 14 mandate de consilieri, adica o majoritate de 51,85%. PSD detine doar 33,33%, cat reprezinta cele 9 mandate.

PRM si PUR au in consiliul local sector 1 o pondere de 7,40%, adica au castigat cate doua mandate. In sectorul 2, Alianta PNL-PD, cu exact acelasi numar de mandate, adica 14, a obtinut o majoritate de 51,85%. La sectorul 2, PSD, cu 11 mandate obtinute, reprezentand 40,74%, chiar daca sta mai bine ca la sectorul 1, ramane minoritar.

Alaturi de cele 11 mandate obtinute de PSD, in Consiliul Local al sectorului 2, PRM, are doua mandate, reprezentand 7,40%. La sectorul 3, Alianta are o majoritate si mai confortabila. Cei 15 consilieri obtinuti i-au adus o majoritate de 55,55% in Consiliu. Consiliul local al sectorului 3 va mai fi alcatuit din 10 consilieri ai PSD - 37,03% si doi consilieri ai PRM - 7,40%.

In sectorul 4, Alianta PNL-PD a obtinut acelasi numar de consilieri ca la sectorul 3, adica 15, avand o majoritate de 55,55%. PSD, cu 10 consilieri, detine in Consiliul local al sectorului 4 o pondere de 37,03%. PRM, la fel ca la sectoarele anterioare, are doi consilieri, reprezentand 7,40%. In sectorul 6, Alianta PNL-PD a obtinut 15 mandate de consilieri, adica o majoritate de 55,55%.

PSD, cu 10 mandate, are o pondere de 37,03%. PRM are si aici doi consilieri.

La sectorul 5, unde primar a fost desemnat din primul tur Marian Vanghelie, situatia consiliului este alta. Alianta a obtinut 12 mandate de consilieri, adica 44,44%. PSD nu sta nici aici mai bine ca la celelalte sectoare. Cu 9 mandate de consilieri, el are o pondere de 33,33%.

Pentru a forma majoritatea, bataia va fi pe cele 4 mandate obtinute de PRM, care are o pondere de 14, 81%, si pe cele doua ale PUR, care are o pondere de 7,40%. La sectorul 5, PRM a obtinut un numar dublu de mandate fata de celelalte sectoare, iar pentru PUR este al doilea sector unde a reusit sa acceada in consiliu.

Daca Aliantei i-ar fi suficient sa ajunga la o intelegere cu PUR, PSD ar trebui sa cada la pace atat cu PRM, cat si cu PUR pentru a obtine majoritatea in Consiliul sectorului 5.

Avand in vedere ca Alianta a obtinut in cinci din sase sectoare majoritatea in consilii si are sanse sa obtina si in al saselea, e evident ca PSD - cel putin Organizatia Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu - a pierdut prima runda a alegerilor, desi mai spera ca va recupera macar la nivelul primariilor de sector, unde nu a avut un Vanghelie care sa castige din primul tur.