Hewlett Packard (HP) a vandut, in cei 20 de ani de la inventarea primei imprimante cu laser HP LaserJet, peste 75 de milioane de unitati de acest tip in intreaga lume, dintr-un total de 312 milioane de imprimante vandute in acest interval de timp.

"LaserJet s-a dovedit a fi una dintre cele mai de succes solutii ale HP, compania lansand din 1984 si pana in prezent peste 200 de imprimante LaserJet diferite", a declarat Irinel Ilie (foto), Product Manager la HP.

Daca in urma cu 20 de ani prima imprimanta HP LaserJet avea o viteza de 8 pagini pe minut, in prezent noile solutii HP tiparesc complet color pana la 50 de pagini pe minut. Potrivit Rompres, HP investeste circa un miliard de dolari in cercetare si dezvoltare pentru a crea solutii color ieftine.

Prima imprimanta laser color de la HP, care va fi lansata in curand, va deveni accesibila nu numai companiilor mari, ci si celor mici, la un pret de circa 500 de euro.

Adoptarea culorii va reprezenta un pas important in evolutia imprimarii laser, conform unui studiu Gartner, 30% din imprimantele ce vor fi vandute in 2007 vor fi color. Piata globala a solutiilor imaging&printing color ofera oportunitati de mai multe miliarde dolari, HP estimand ca piata actuala a solutiilor de imprimare color pentru activitatile de birou se ridica la 7,1 miliarde de dolari.

Aceasta va creste anual cu 20%, urmand ca in 2006 sa ajunga la 10,2 miliarde de dolari.

In studiul anual privind satisfactia clientilor, realizat in 2003 de revista americana PC Magazine, HP s-a situat pe prima pozitie pentru al 12-lea an consecutiv, imprimantele color HP LaseJet obtinand nota maxima si a primit aprecieri peste medie in privinta satisfactiei globale si a fiabilitatii, a service-ului acordat, dar si a optiunii de achizitionare pe viitor a unor echipamente de la

acelasi furnizor. HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor si intreprinderilor din intreaga lume, in ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2004, veniturile companiei totalizand 76,8 miliarde de dolari.