La prima vedere Nitro Family pare un joc dedicat micutilor nostri urmasi. Dar aparentele sunt inselatoare deoarece sub grafica infantila se ascunde un joc de o violenta rara. Armele sunt cu adevarat gigantice si cu efecte devastatoare pentru integritatea fizica a adversarior.

Cred ca v-ati dat seama, vorbim desspre un FPS, intitulat Nitro Family si produs de ValuSoft. ValuSoft este o companie specializata in realizarea jocurilor budget, iar acest lucru se simte din plin. Jocul se prezinta cu o grafica invechita ce aminteste de primele generatii de console si cu un stil, arcade shooter, care se mai intalneste doar pe sistemele wap sau gameboy.

In acest joc nici nu se poate pune problema unei povesti, a unei intrigi... pur si simplu ti se spune ca esti membrul unei familii "speciale" si ca dintr-o data esti chemat sa salvezi destinele omenirii si ale familiei tale in acelasi timp.

Din acest moment jocul devine un amalgam de lupte, salturi, curse contra cronometru si inclestari cu bosi de nivel.

Culorile sunt foarte vii, pastelate, as spune halucinante... avand in vedere viteza cu care se deruleaza actiunea in unele momente.

Chiar si ca fan al genului FPS cu greu cred ca cineva s-ar opri asupra acestui joc mai mult de cateva minute, cat sa-si dea seama ca a gresit instalandu-l. Din acest mot iv incheiem si noi prezentarea in acest moment.