Duelul Franta - Anglia a fost judecat de presa internationala si prin prisma liderilor combatantelor. Cotidianul german "Bild" i-a asezat fata in fata pe "genialul" Zinedine Zidane si pe "Baiatul de aur" al Albionului, David Beckham.

Zinedine Zidane

Succese: A fost campion mondial (1998) si european (2000)

Salariu: Primeste 7 milioane de euro anual la Real Madrid

Transfer: A fost achizitionat de Real in 2001, de la Juventus, in schimbul sumei de 76 milioane de euro

Specialitate: Face orice cu balonul

Forma: N-a luat nici un titlu cu Real anul acesta. Pentru madrileni a marcat 6 goluri

Stare civila: casatorit cu Veronique, 3 copii (Enzo, Luca, Theo), trece drept om de casa

"Ne convine si o remiza"

Zinedine Zidane

David Beckham

Succese: N-a cistigat nimic deocamdata pentru Anglia

Salariu: Incaseaza 7 milioane de euro anual la Real Madrid

Transfer: A fost cumparat de Real in 2003, de la Manchester United, in schimbul sumei de 35 milioane de euro

Specialitate: Este recunoscut pentru precizia centrarilor si a loviturilor libere

Forma: N-a luat nici un titlu cu Real anul acesta. A marcat 3 goluri pentru madrileni

Stare civila: casatorit cu Victoria, doi copii (Brooklyn, Romeo). Aventurile sale extraconjugale cu Rebecca Loos si Sarah Marbeck sint de notorietate

"Nu ne multumim cu egalul, vrem neaparat sa cistigam"

David Beckham

--------------------------------------------------------------------------------

18 este numarul meciurilor fara infringere la care a ajuns reprezentativa Frantei, totalizind 1040 de minute fara gol primit

500 de euro a ajuns pretul la negru al unui bilet de intrare la meciul Franta - Anglia, care in mod normal costa 100 de euro

"The Sun" a deschis scorul impotriva Frantei.

Cum? Arborind steagul Angliei pe Arcul de Triumf! "Am dorit sa le oferim baietilor nostri o motivatie suplimentara aratindu-le cit de usor poate fi depasita «defensiva» franceza", a relatat amintitul tabloid, care si-a trimis o echipa, inarmata cu un retroproiector imens, in centrul Parisului: "Pina sa se prinda «l'ennemy», ai nostri au proiectat pe Arcul de Triumf

steagul Sfintului George. «Hai Anglia!» l-am scris si in engleza, si in franceza ca sa fim siguri ca au priceput mesajul". Reporterii lui "The Sun" au strins in jurul lor o multime de curiosi, dupa care au fost umflati de politie! Pentru explicatii. / Aurelian Botezatu

Desailly rezerva

Marea dilema a selectionerului Jacques Santini a fost daca-l foloseste sau nu pe "capitanul" Desailly in primul "11". In cele din urma, jucatorul lui Chelsea (nerefacut complet) va ramine mai mult ca sigur pe banca. Dincolo, Sven Goran Eriksson trebuie sa improvizeze in aparare din cauza absentei lui John Terry.

Selectionerul Angliei a avut de ales intre Carragher de la Liverpool si King de la Tottenham, cistig de cauza avind ultimul.

Vieira: "Nu luam prizonieri!"

In ultima saptamina, Ashley Cole si-a bombardat colegii francezi de la Arsenal cu SMS-uri in care le descria cum Anglia va invinge Franta diseara. Cole le-a scris lui Henry, Pires si Vieira: "Asta ca sa le arat ca nu ne temem de ei!". In schimb, Vieira a declarat presei franceze: "Mergem la razboi si, atentie, noi nu luam prizonieri!".

Dupa ce a auzit spusele capitanului lui Arsenal, englezul Scholes a replicat: "A venit timpul sa le inchidem gura acestor francezi aroganti!".

--------------------------------------------------------------------------------

Franta e favorita mea

Ioan Andone

Ard de nerabdare sa vad ce asezare vor avea echipele angrenate la Euro. Cred ca o formula de succes poate fi un 4-4-2. Stiu ca suna ciudat asta de la un antrenor care a folosit 3-5-2 in cea mai mare parte a campionatului! Numai ca acum vorbesc despre Franta, nu despre Dinamo.

Ard de nerabdare sa vad ce asezare vor avea echipele angrenate la Euro. Cred ca o formula de succes poate fi un 4-4-2. Stiu ca suna ciudat asta de la un antrenor care a folosit 3-5-2 in cea mai mare parte a campionatului! Numai ca acum vorbesc despre Franta, nu despre Dinamo.

«Cocosii» pun acest sistem cel mai bine in valoare. Pentru ca il au pe Zidane. Totul se invirte in jurul lui. Franta inseamna Zizou si ceilalti pe linga el. El e Conducatorul prin definitie. La mijloc ii va avea linga el pe Pires, pe dreapta, si pe Vieira si Makelele, care joaca rolul de inchizatori teribili, dar au forta sa dezvolte faza ofensiva.

Plus ca pe banda stinga va urca fundasul Lizarazu, un Semeghin campion mondial si european. Asta ca sa inchei cu o gluma pronosticul meu: Franta este principala favorita la cistigarea trofeului si cred ca azi va avea un start bun cu Anglia.

--------------------------------------------------------------------------------

ELVETIA - CROATIA

Barici: „Fara probleme!”

Inaintea meciului de debut la Euro, antrenorul elvetian Jakob Kuhn a inceput razboiul psihologic: "Croatia poate cistiga turneul final! Daca joaca asa cum au facut-o in prima repriza a amicalului cu Danemarca, au toate sansele". Vedeta Elvetiei, Hakan Yakin, a fost mai amenintator: "Toata lumea ne vede ca si eliminati. I-as sfatui pe specialisti sa nu se mai grabeasca".

In tabara Croatiei, selectionerul Otto Barici a declarat ieri: "Trebuie sa ne concentram, deoarece e un meci important. Daca invingem si Anglia pierde cu Franta, sansele noastre cresc. Va trebui insa sa fim disciplinati, sa nu primim cartonase galbene".