Inaugurarea lucrarilor de constructie la Autostrada Brasov-Bors va avea loc la mijlocul saptamanii viitoare, pe 16 sau 17 iunie, in prezenta premierului Adrian Nastase, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, fostul ministru al administratiei si internelor, Ioan Rus, citat de Mediafax.

Reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii, precizasera initial ca lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie, in judetul Cluj, in zona comunei Ciurila. Autostrada va strabate judetul Cluj pe o lungime de 84 de kilometri.

Oficialii Bechtel au afirmat ca lucrarile vor fi executate de muncitori romani si firme subcontractoare, care nu au fost inca stabilite. Lucrarile la autostrada urmeaza sa fie finalizate in 2012.

Primele tronsoane vor fi definitivate in decembrie 2008. Autostrada va avea patru benzi de circulatie si o lungime de 415 kilometri.

Pretul pentru un kilometru de autostrada variaza intre 3,5 si 5,5 milioane de dolari, in functie de formele de relief ale terenului si podurile ce urmeaza sa fie construite.

Valoarea terenurilor aflate de-a lungul Autostrazii Brasov-Bors va creste de sute de ori dupa inceperea lucrarilor de constructie, iar in cazul in care nu se va ajunge la intelegere cu proprietarii, se va aplica Legea exproprierii.