Studentii la cursuri de zi, din invatamantul de stat, vor beneficia pe perioada verii de 4331 de locuri gratuite in tabere, informeaza Agentia pentru Sprijinirea Studentilor (ASS). Dintre acestea, 2730 la mare si 1601 la munte, a anuntat directorul Agentiei, Gabriel Liviu Ispas. El a mentionat ca este posibil ca, pana la 1 iulie, numarul de locuri in tabere sa ajunga la 5.

200, intrucat, deocamdata, 10% din fonduri sunt blocate la Ministerul Finantelor.

Studentii care opteaza pentru o vacanta la mare au la dispozitie locuri de tabara in statiunea Costinesti, la pensiunea Iunona, Vila Belvedere, in cabanele de tip bungalow, la Hotel "Corsa", iar cei care aleg muntele vor fi cazati in statiunea Paraul Rece, la Hotel "Bucegi", Hotel "Piatra Craiului", Vila "Carpati", Vila "Licurici", precum si in zone ca Sovata, Caprioara, Monteoru,

Stejarul, Margineanca.

Taberele, de cate o saptamana, se vor desfasura in perioada 14 iulie-1 septembrie, urmand, asadar, sa se organizeze cate sapte serii de studenti. Biletul de tabara este gratuit si, in plus, studentii vor primi pentru masa, timp de o saptamana, bonuri valorice de 1.890.000 de lei.

Potrivit directorului ASS, studentii care s-au remarcat prin activitatea desfasurata la Casele de Cultura ale Studentilor, precum si cei care urmeaza cursurile universitatilor de stat, la zi, promovandu-si toate examenele, pot beneficia de bilete in taberele studentesti in functie de rezultatele la invatatura, de performantele in cercetare sau de participarea la diverse manifestari culturale,

artistice sau stiintifice. El a mai adaugat ca studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial au prioritate la obtinerea biletelor, cu conditia sa fie integralisti.

Alte 100.000 de locuri de cazare prin ANTTS

In acelasi timp, Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS) pune la dispozitie, pentru acesta vara, peste 100.000 de locuri de cazare, pretul pentru sase zile fiind cuprins intre 1,5 si 1,8 milioane de lei. Riana Nicolae, directorul ANTTS, a anuntat ca pretul unei zile de cazare in reteaua proprie a Agentiei, incluzand trei mese, porneste de la 240.

000 de lei si, in functie de destinatia alesa, ajunge pana 290.000 de lei. Astfel, in taberele din judetul Valcea, pretul unei zile de tabara este de 275.000 lei pe zi, adica 1.650.000 pentru o serie de sase zile. Taberele din judetul Iasi vor costa 250.000 lei pe zi de pesoana, iar o serie de sase zile va costa 1.500.000 de lei. Taberele din judetul Prahova vor costa 285.

000 lei pe zi de persoana, adica un sejur de sapte zile va costa 1.995.000 de lei. O vacanta de sase zile la mare costa 1.740.000 lei, a mai spus Nicolae. Taberele ANTSS vor incepe in 19 iunie si dureaza pana in 15 septembrie,vacantele in spatiile Agentei fiind destinate elevilor, studentilor, tinerilor si cadrelor didactice. Pe langa oferta nationala, exista si una in stainatate.

ANTTS organizeaza excursii de sapte-zece zile in Egipt (Hurghada) -399 euro de persoana, Grecia (Paralia-Katerini) -157 euro, Italia-Rimini-444 euro, Spania (Costa Brava) - 538 euro.