Banii reprezinta ultima transa din programul PSAL 2

Romania a primit 207 milioane dolari de la Banca Mondiala

de     Adevarul
Marţi, 15 iunie 2004, 0:00


Consiliul Director al Bancii Mondiale a aprobat eliberarea catre Romania a celei de-a doua transe de imprumut din acordul PSAL 2, in valoare de 207 milioane de dolari, a anuntat, ieri, Owaise Saadat, seful biroului institutiei internationale la Bucuresti.

"Finalizarea programului PSAL 2 este un moment hotarator si semnificativ pentru agenda de reforme a Romaniei, fiind un semnal clar de continuare a reformelor structurale ramase", a declarat Owaise Saadat. Din valoarea totala a programului de aproape 340 milioane de dolari, prima transa, de circa 170 milioane dolari, a fost eliberata in octombrie 2002.

Pentru finalizarea programului, autoritatile romane trebuiau sa isi asume o serie de angajamente privind privatizarea Petrom si a BCR, restructurarea CEC, pregatirea pentru privatizare a distributiilor de gaze, precum si trecerea in proprietate privata a doua dintre distributiile de electricitate.

"Bazandu-se pe finalizarea satisfacatoare a agendei de reforme din cadrul proiectului PSAL 2, Guvernul Romaniei si Banca Mondiala au pregatit un acord multianual referitor la Imprumuturile de Ajustare Structurala (PAL), axate in principal pe implementarea reformelor in administratia publica, justitie si guvernare.

In vederea inregistrarii unui progres substantial in indeplinirea prevederilor programului PSAL 1, negocierile sunt planificate sa aiba loc in prima parte a lunii iulie, urmand ca programul sa fie prezentat Consiliului Bancii in septembrie 2004", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului Bancii Mondiale.

Din 1991, institutia financiara internationala a acordat Romaniei imprumuturi care insumeaza peste 3,2 miliarde de dolari.


53 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică