Presedintele PNTCD Victor Ciorbea a anuntat ca va ramane membru al partidului dar va renunta la functia de lider in urma unui "transfer de atributii" rapid.

El a explicat ca nu si-a depus inca mandatul si nu a recurs la demisie intrucat, fiind ales in baza unei motiuni, un astfel de gest din partea sa ar fi antrenat caderea intregii conduceri in perioada electorala, ceea ce ar fi dovedit "neseriozitate si lipsa de responsabilitate".

Victor Ciorbea a declarat ca prin rezultatele obtinute, Gheorghe Ciuhandu este "cel mai indreptatit" sa-si asume raspunderea, sa-si formeze echipa si sa-si structureze propria strategie politica.

Gheorghe Ciuhandu a fost reales primar al Timisoarei, din primul tur de scrutin al alegerilor desfasurate pe 6 iunie.

Victor Ciobrea a precizat ca, si dupa momentul transferului de atributii, se va opune "cu toata hotararea" disparitiei partidului in vreo "cooperativa politica" si oricarei tentative de consolidare a acestuia prin apelarea la persoane "care au serioase probleme de imagine".

PNTCD a obtinut, la alegerile locale din 6 iunie, mai putin de 3% din voturile pentru consiliile locale si judetene si sub 2% din voturile pentru primari.

In scrutinul din 20 iunie PNTCD isi sustine proprii candidati, precum si pe candidatii Aliantei PD-PNL sau orice alt candidat propus de opozitia democratica, a precizat secretarul general Teodor Morariu.