Un tinar student african a incercat, ieri dimineata, sa opreasca un avion care tocmai decola de pe pista Aeroportului Oradea, dorind sa-l imbarce in acea cursa pe consulul tarii sale, care intirziase. Dupa o vizita la Universitatea Oradea, diplomatul din Insulele Mauritius a ajuns prea tirziu la cursa Oradea-Verona, care pleca la ora 7,20.

“Insotitoarea care a condus grupul la avion a fost anuntata ca in aerogara se mai afla un pasager pentru aceeasi cursa, insa usa avionului a fost inchisa si s-a spus ca pasagerul a ajuns prea tirziu”, ne-a declarat Gheorghe Pasc, seful Aeroportului din Oradea.

Unul dintre cei patru studenti africani care il condusesera pe consulul statului lor s-a furisat afara din aerogara, a luat-o pe linga cladirea aeroportului, a sarit un gard si a fugit spre pista, pentru a-i face semn pilotului sa opreasca avionul. Tinarul a fost retinut de gardienii care patrulau in zona.

“Probabil ca strainul a crezut ca aici e ca la el in tara si ca poate opri avioanele ca autobuzele intre statii”, spunea un gardian.

Tinarul era student l Facultatea de Medicina si fusese felicitat, in aceeasi dimineata, de consulul tarii sale, pentru rezultatele sale. El a fost eliberat de politie, pentru ca avea de sustinut un examen, si va fi audiat ulterior, riscind o sanctiune pentru ca a sarit gardul aeroportului.