Inainte de a trece la PD, Cornel Filipescu a fost presedinte executiv al organizatiei PSD Alba.

Senatorul Filipescu a ocupat timp de o jumatate de an si functia de presedinte interimar al aceleiasi organizatii, dupa schimbarea fostului prefect de Alba, Ioan Rus, din functiile politice si administrative pe care le detinea.

Intre senatorul Filipescu si prefectul Mugurel Sarbu- presedinte al PSD Alba, au aparut insa conflicte, care in timp s-au amplificat.

Cornel Filipescu s-a inscris deja in PD si a inceput demersurile pentru mutarea cabinetului sau parlamentar la sediul Aliantei D.A.

PSD Alba a dat un comunicat in care afirma ca demisia lui Cornel Filipescu e bine venita, “avand in vedere slaba sa implicare in activitatea partidului, fiind indeplinite astfel si conditiile excluderii sale din partid.”

PSD a inregistrat o infrangere serioasa la Consiliul Judetean Alba, obtinand 24,4% din optiunile electoratului, fata de 43,9% ale PNL si PD.

Razboiul politic de dupa alegeri

Prefectul judetului, Mugurel Sarbu, a amanat sedinta de constituire a Consiliului Judetean, pe care el insusi o convocase.

El a emis marti un ordin in care se spune ca nici un consiliu nu poate fi constituit pana cand partidele politice nu isi depun la Curtea de Conturi rapoartele de venituri si cheltuieli electorale.

La sedinta se prezentasera reprezentantii opozitiei-PNL, PD, PUR si PRM- pregatiti sa inlature PSD de la conducerea Consiliului Judetean.

Ei au cerut premierului Adrian Nastase demiterea prefectului Mugurel Sarbu care, prin doua ordine contradictorii, a generat o multime de incurcaturi.

PSD are cei mai multi primari in judetul Alba, insa nici unul, deocamdata, in municipii si orase.