Infrangerea usturatoare suferita de Bulgaria i-a facut pe jurnalistii bulgari sa-si plece capetele si sa scrijeleasca pe hartie, cu pixul, cuvinte aspre la adresa selectionatei ce ii reprezinta in Portugalia.

„Am devenit idiotii Campionatului European”, a scris cotidianul 7 Zile Sport, editorialistul-sef al acestui ziar varsandu-si naduful in continuare: „Bulgaria s-a facut de ras in fata intregii Europe, nationala suferind o infrangere umilitoare, cu scorul de 0-5”, considerand ca apararea nationalei tarii sale a fost „martirizata de atacantii suedezi”.

Cotidianul Trud a titrat, sec: Trist, in timp ce „24 Ore” pare ca a gasit o solutie pentru uitare: „Sa ne imbatam!”. Nici presa italiana nu a fost blanda cu jucatorii sai, desi acestia le-au smuls un egal danezilor. Corriere della Sera a titrat: „Italia a deziluzionat”, iar Il Secolo XIX a scris: „Un punct mic, foarte mic”.

Il Manifesto noteaza ca Italia a debutat cu stangul la o competitie in care era vazuta ca una dintre principalele favorite, in text scriindu-se: „Stilul trapattonian ne-a adus un punct cu mari emotii, dar pe viitor trebuie sa aratam mai mult. Singurul plus a fost Buffon”.

Agentia de presa Ansa a titrat: „Egal cu noroc”, iar publicatia Gazzetta dello Sport a scris: „Azzurri fara culoare”. Titlul din cotidianul La Repubblica este „Multumim, Buffon, dar ce dezamagire”. Cotidienele regionale au intregit noianul de critici.

„Italia a debutat cu frana de mana trasa”, este titlul din cotidianul L’Eco di Bergamo, iar Alto Aldige, sub titlul „Mica Italie a lui Trapattoni”, a scris: „Italia a fost dominata de Danemarca si doar printr-o minune nu am fost invinsi”.