Multi dintre utilizatorii serviciilor Yahoo s-au gandit imediat la o defectiune tehnica, avand inca proaspat in memorie episodul “Google 1terabit“. Numai ca lucrurile nu stau deloc asa, noua capacitate a “vechilor“ casute Yahoo de 4 MB chiar a devenit de 100 MB.

Practic, compania a marit posibilitatile de stocare informationala in casuta electronica de pana la 20 de ori, fara sa ceara vreo taxa pentru acest serviciu. Impatimitii e-mail-urilor gigant vor putea transmite mesaje, poze si documente de dimensiuni de pana la 10 MB

LOVITURA. La mijloc este competitia acerba cu rivalii de la Google, care au lansat de 1 aprilie serviciul Gmail, o casuta postala cu o capacitate de 1.000 MB. Din pacate pentru cei de la Google, Gmail este inca in faza de test. Dupa cum spun cei de la Yahoo, citati de AP, modificarea spatiului virtual al casutei electronice a fost hotarata cu o luna in urma.

REINCARCAT. Pe de alta parte, lovitura de imagine, si nu numai, a celor de la Yahoo nu se opreste aici. Compania va permite de acum inainte si folosirea casutelor e-mail ramase inactive de mai multi ani. Oficialii organizatiei sunt convinsi ca “zeci de milioane“ de adrese e-mail vor reintra in functiune, o data cu aceste modificari intrate recent in vigoare.

De cealalta parte, cei de la Google refuza sa comenteze schimbarile operate de Yahoo, legandu-se de un soi de “silentio stampa“ datorat operatiunilor cotarii la bursa.

Serviciu platit

Compania Yahoo are si o oferta de casuta electronica contra cost si este vorba de un e-mail de 2 gigabiti. Acest nou serviciu va costa 19,99 de dolari pe an, iar clientii vor fi scutiti de prezenta unor reclame virtuale in “preajma“ acestor mail-uri platite.

In fata acestui “razboi“ al casutelor e-mail, expertii americani in domeniu, citati de AP, sunt de parere ca “utilizatorii vor avea numai de castigat“. Ramane de vazut.