Andrzej Lepper este oaia neagra a politicii poloneze. Fost boxer, crescator de porci, membru al Partidului Comunist si fan al lui Hitler, Lepper se considera un Robin Hood polonez care lupta impotriva Guvernului si a reformelor economice, care, spune el, au secatuit tara. Mai in gluma, mai in serios, polonezii l-au trimis pe Lepper la Strasbourg.

Partidul lui, botezat “Samobroona“ (Autoapararea), a obtinut sapte locuri in forul european. Aici, Lepper si ai lui vor lupta pentru ca Polonia sa fie tratata de la egal la egal de celelalte state mari din UE. Altfel, promite liderul “Autoapararii“, tara lui se va retrage din Uniune.

Tot polonezii le-au trimis pe cap europenilor 10 membri ai Ligii Catolice a Familiilor, formatiune ultracatolica, ai carei partizani au convingerea ca Parlamentul UE musteste de masoni si anticlerici.

HOP SI LE PEN! Britanicii n-au stat nici ei degeaba si au votat o bogata fauna de politicieni. Se remarca fosta vedeta de televiziune Robert Kilroy-Silk, care a promis ca va distruge Parlamentul European.

Frontul National al faimosului lider francez Jean-Marie Le Pen a obtinut sapte fotolii, din care reprezentantii sai le vor putea zbiera in urechi colegilor europarlamentari ca UE este “un proiect anglo-saxon dirijat de americani“. In total, grupul de politicieni bizari reprezinta cam 14% dintre europarlamentari.