Producatorul de seringi Sanevit Arad va fi "pus pe picioare" cu o infuzie de capital de 40 de miliarde de lei, a decis Guvernul in sedinta de ieri. Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, a precizat ca se doreste ca acest producator intern de seringi sa fie reabilitat, pentru a putea cumpara seringi fabricate in Romania, si nu din import.

"Decizia Guvernului vizeaza cresterea participarii AVAS la capitalul social al firmei de la 10 la 50 de miliarde de lei, ceea ce presupune un capital de lucru suplimentar de 40 de miliarde de lei, pentru ca aceasta fabrica sa-si reinceapa activitatea. Totodata, se va rezolva si problema actionarilor din fosta intreprindere, respectiv 2.

500 de oameni care aveau actiuni la Sanevit si a caror situatia nu a fost reglementata pana acum", a declarat Ovidiu Branzan. Ministrul Sanatatii nu a putut oferi prea multe amanunte despre modalitatile prin care va fi repusa in functiune aceasta societate: "Stiu doar ca a fost falimentata in 1997. A fost o decizie politica".

Tot ieri, s-a luat decizia ca, la rectificarea bugetara, bugetul Ministerului Sanatatii sa fie suplimentat cu 2.600 miliarde de lei, suma ce va fi destinata asigurarii necesarului de medicamente gratuite si compensate pe tot parcursul lunii pana la sfarsitul acestui an.