Portugalia era obligata, dupa infrangerea rusinoasa din fata Greciei, sa invinga si sa elimine Rusia, pentru a-si recapata moralul si pentru a se pastra in lupta pentru calificarea in “sferturile” Campionatului European.

CATALIN FAINISI

Obiectivul a fost indeplinit, dar nu fara emotii. Meciul de aseara a avut de toate: goluri, eliminari, dar si un joc urat al portughezilor, timp de minute bune dezaprobat prin fluieraturi de catre suporteri.

RAPID. Practic, meciul a fost rezolvat inca din minutul 7, cand, in urma unei lovituri libere executate de Figo, Maniche a scapat de marcajul aparatorului rus Evseev si l-a rezolvat “scurt” pe Ovcinikov. Portarul rus a fost si eroul negativ al echipei lui Gheorghi Iartev, fiind eliminat, la sfarsitul primei reprize, pentru atingerea balonului in afara careului propriu.

REVANSA. Repriza a doua a fost un prilej de noi ocazii de gol, care s-au materializat abia in minutul 88, cand Rui Costa a stabilit scorul final din centrarea lui Cristiano Ronaldo.

Colaborarea la golul al doilea intre cei doi portughezi a reprezentat un prilej de revansa a acestora fata de suporteri, dupa ce, in meciul cu Grecia, Rui Costa a jucat slab, iar Ronaldo a provocat penalty-ul din care elenii au majorat scorul.

OBLIGATI. Victoria impotriva rusilor a fost partea usoara pentru portughezi, care, pentru a trece de grupe, sunt obligati sa invinga Spania in ultimul meci. Duminica, cele doua tari vecine isi vor disputa calificarea, pe care Grecia a obtinut-o deja, in urma egalului cu Spania. Iar o victorie impotriva lui Raul & Co. nu va fi sub nici o forma asa usoara, precum cea cu Rusia.

Un lucru este cert: antrenorul Otto Rehhagel a reusit o performanta unica in istoria Greciei. Germanul a trimis acasa cel putin una dintre cele doua favorite, Spania sau Portugalia.