Holcim Romania implementeaza in cadrul flotei sale Sistemul de Pozitionare Globala HolTrack, informeaza un comunicat de presa. Potrivit comunicatului, acest sistem de monitorizare a activitatii de distributie fizica a produselor Holcim va determina o crestere a eficientei si un control sporit. Implementarea aplicatiei HolTrack a inceput in luna mai a acestui an.

Aplicatia, bazata pe tehnologia GPS, este prima de acest fel in Romania si va fi implementata pentru diviziile de ciment, betoane si agregate, informatiile preluate prin GPS fiind prelucrate prin intermediul unor echipamente si softuri dedicate care pot compara in timp real o serie de parametri standard cu cei efectiv realizati.

Astfel, noul sistem permite organizarea riguroasa si exacta a activitatilor de distributie, identificarea si evitarea atat a situatiilor neprevazute, cat si a intarzierilor, deviatiilor de la traseu sau a altor incidente. Proiectul a demarat in septembrie 2003 cu o selectie riguroasa a furnizorilor de echipamente GPS.