Fonduri nerambursabile pentru silvicultura

de Ilinca Teodoriu     Gardianul
Joi, 17 iunie 2004, 0:00


Silvicultorii vor putea accesa in curand fonduri Sapard pentru impadurirea terenurilor agricole, crearea de pepiniere sau constructia de drumuri, autoritatile definitivand recent Fisa masurii 3.5, destinata silviculturii din programul SAPARD.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, Niculae Istudor, fondurile alocate pentru aceasta masura se ridica la aproximativ 150 milioane de euro. Pentru a putea fi accesate aceste fonduri, un prim-pas il constituie acreditarea masurii in Comitetul de monitorizare.

Sumele vor fi alocate pentru cinci activitati, respectiv impaduriri pepiniere, investitii pentru imbunatatirea prelucrarii primare a lemnului si marketingului produselor forestiere, drumuri forestiere si gospodarirea padurilor. Potrivit autoritatilor, masura 3.

5 a Programului Sapard poate fi accesata atat de persoane fizice, detinatori de terenuri cu destinatie forestiera, dar si persoane juridice care detin terenuri, unitati de cult si invatamant, forme asociative si asociatii de proprietari din domeniu sau consilii locale ale comunelor sau municipalitatilor si asociatiile acestora.


161 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri