In aceasta seara, la “Foc incrucisat” ar fi trebuit sa fie invitati Ioan Rus si Emil Boc. Horia Alexandrescu era asteptat initial la Cluj-Napoca pentru a realiza emisiunea cu cei doi candidati. Ieri, directorul de programe din TVR, Titi Dinca, semna o adresa prin care comunica celor doua tabere, PSD si PD, ca emisiunea nu poate avea loc.

Explicatia data era aceea ca la ora la care fusese programata emisiunea candidatii nu erau disponibil. Reprezentantii PD au afirmat ca staff-ul lui Boc a confirmat de mai multe ori faptul ca reprezentantul lor va fi prezent la emisiune, dar au avut surpriza sa li se comunice din partea TVR ca emisiunea se anuleaza.

Pozitia oficiala a TVR a ramas aceeasi: “Pentru emisiunea TVR in direct de miine, partidele ii desemnasera ca participanti pe Emil Boc si Ioan Rus. Ca urmare a ultimelor comunicate primite din partea PSD si a Aliantei PNL-PD, candidatii nominalizati de partide pentru emisiune nu sint disponibili vineri seara astfel incit conditiile Legii 67/2004 sa fie intrunite.

” Aseara, la Antena 1, Gabriela Vrinceanu-Firea ar fi trebuit sa modereze o dezbatere intre candidatii la posturile de primari care vor fi votati in turul 2 in mai multe orase. Era vorba, in principal, de candidati ai PSD, PD-PNL si PUR. In ultimul moment, cei de la PSD au anuntat ca nu vor veni.

Cei de la Antena 1 au preferat sa renunte la dezbater si au programat o emisiune in care nu au fost invitati decit reprezentantii PUR.

Gabriela Vrinceanu-Firea a explicat aceasta situatie: “Conform algoritmului initial, am avut invitati in studio luni PSD, marti PRM, miercuri au fost cei de la Alianta, asa ca astazi, decit sa invitam numai reprezentantii opozitiei, am acordat spatiul pentru PUR”.

Cum in aceasta seara este programata la “Primarie, te iubesc” ultima dezbatere a candidatilor pentru primariile de sector din Bucuresti, realizatorii de la Antena 1 nu vor sti decit in momentul inceperii emisiei daca pot sau nu sa conteze pe prezenta candidatilor PSD.