Societatile comerciale sau agricole sau cele care isi desfasoara activitatea in industria alimentara beneficiaza de credite din partea Bancii de Export- Import a Romaniei EXIMBANK SA, informeaza un comunicat al bancii.

Conditia principala pentru obtinerea unei astfel de finantari este ca productia agricola sa fie destinata exportului. Creditele acordate de EXIMBANK sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural, in baza Conventiei de Lucru pe care Fondul a semnat-o, saptamana trecuta, cu EXIMBANK.

In baza Conventiei, creditele care sunt acordate societatilor comerciale din agricultura pot fi pe termen scurt, in scopul finalizarii achizitionarii de materii prime sau pentru capital de lucru, precum si pe termen mediu si lung, pentru procurarea de masini si utilaje agricole.

Suma garantata de FGCR reprezinta maximum 50% din valoarea creditului pe termen scurt si 70% din valoarea creditului de investitii. Pentru partea de credit garantat de catre Fond in baza unui Contract de garantare, EXIMBANK nu solicita agricultorilor alte garantii suplimentare.