Grupul anglo-norvegian de inginerie si constructii Kvaerner va majora cu peste 56 de milioane de dolari capitalul social al producatorului bucurestean de echipament greu IMGB, pentru respectarea obligatiilor asumate in contractul de privatizare a societatii, informeaza Mediafax.

IMGB a trecut in proprietatea Kvaerner in luna august a anului 1998, data la care cumparatorul s-a angajat sa preia toate datoriile societatii si sa investeasca, pe o perioada de trei ani, suma de 54 de milioane de dolari. Actionarii IMGB sunt convocati, la sfarsitul lunii iunie, pentru a aproba majorarea capitalului cu suma de 56.649.

628 de dolari, prin emiterea de actiuni la valoarea nominala de 25.000 de lei. Din aceasta suma, 15 milioane de dolari vor fi transformati in actiuni subscrise in beneficiul tuturor actionarilor inregistrati la data de referinta. Restul de 41,6 milioane de dolari vor fi convertiti in titluri care vor reveni Kvaerner Romania NV.

Potrivit directorului general al IMGB, Florin Antonescu, grupul Kvaerner controleaza circa 99% din capitalul societatii bucurestene. Pentru anul in curs, Kverner IMGB anticipeaza obtinerea unor venituri de peste 24 de milioane de dolari. In 2003, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 20 de milioane de dolari.

Investitiile programate in 2004 se ridica la 2,5 milioane de dolari, fiind orientate spre imbunatatirea conditiilor de munca si mediu, reducerea consumurilor energetice si cresterea productivitatii. Kvaerner IMGB are un capital social de 577,8 miliarde de lei.