O echipa mixta formata din reprezentanti ai Ministerelor de Interne si de Externe din Marea Britanie, precum si ai UK Visas (autoritatea de reglementare in domeniul vizelor) se va deplasa, in scurt timp, la Bucuresti si Sofia pentru a stabili noile recomandari privind acordarea vizelor de intreprinzator pe cont propriu pentru romani si bulgari.

Ministrul britanic de interne, David Blunkett, a anuntat ca vor fi redactate noi norme de acordare a acestor vize, tinandu-se cont de concluziile Raportului Sutton.

Dupa stabilirea noilor reguli de acordare a vizelor, va fi reluat serviciul de eliberare a vizelor pentru cei care solicita vize de tip ECAA (Acordul de Asociere la Comunitatea Europeana). Acest acord faciliteaza eliberarea de vize intreprinzatorilor care provin din state ne-membre in UE.

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a precizat ca solicitantii care intrunesc, in mod real, conditiile necesare stabilirii in Marea Britanie, pentru a incepe o afacere pe cont propriu, vor continua sa fie bineveniti.

Cu exceptia vizelor de tip ECAA, Ambasada Britanica primeste solicitari pentru toate celelalte tipuri de viza - de studii, turistice, de munca.

Ministrul britanic de Interne, David Blunkett, a prezentat, joi, raportul asupra abuzurilor inregistrate in sistemul de acordare a vizelor de tip ECCA in Romania si Bulgaria si a anuntat inasprirea criteriilor de prelucrare a dosarelor de acest gen.

Ancheta a fost ordonata de David Blunkett pe 30 martie, dupa ce consulul britanic la Bucuresti, James Cameron, a acuzat Ministerul de Interne ca elibereaza vize de tip ECCA pentru cetateni din Romania si Bulgaria, pe baza unor dosare falsificate.