La Cluj, intreg tirajul Ev. Zilei de simbata a disparut de pe tarabe inca de la primele ore.

Potrivit declaratiilor martorilor, oamenii de incredere ai presedintelui PSD Cluj-Napoca, Stefan Dimitriu, au “arat” Clujul in cautarea tonetelor de presa, si au cumparat toate exemplarele ziarului pentru a impiedica demascarea unei manevre electorale.

Potrivit mai multor tonetari, primul loc de unde ziarele au inceput sa dispara a fost cartierul Marasti. De altfel, mai multi locuitori ai acestui cartier, al doilea ca marime din Cluj-Napoca, au sunat la redactie si au reclamat faptul ca ziarele au disparut de la tonete si, in plus, cei care aveau abonamente la “Evenimentul zilei” nu au primit ziarul.

“Chiar in fata mea un individ care era cu o Dacie albastra a cumparat 16 ziare.

L-am intrebat ce face cu atitea ziare, pentru ca in mina avea un sac de rafie in care erau cred vreo 200 de bucati, si mi-a raspuns, pe un ton obraznic, ca a primit ordin de la seful de partid sa le cumpere pe toate”, a declarat Maria Olar, primul cititor care a reclamat la redactie faptul ca ziarele au fost cumparate.

Un alt cititor, Vasile Preda, a reclamat si el lipsa ziarului de la tonetele din cartierul Manastur. “Nu este ziarul la tonete. Ce ati scris in el de i-a facut pe PSD-isti sa cumpere tot tirajul?”, ne-a intrebat Preda. Cititorul ne-a sfatuit sa republicam articolul in ziarul de duminica. “Trebuie sa dublati tirajul.

Si va mai dau un sfat: nu dati pe piata dintr-o data toate exemplarele. Aduceti si la ora 12.00 si la ora 13.00 ziare, in serii, ca sa ii innebuniti de cap”, a mai spus Vasile Preda.

Articole “interesante”

La fata locului, la intersectia strazilor Fabricii cu Bdul 21 Decembrie, la chioscurile de ziare am primit din partea vinzatorilor acelasi raspuns: “Nu mai este, toate exemplarele au fost cumparate de dimineata”. Spre surprinderea clujenilor, situatia din cartierul Marasti, unul din fief-urile fostului primar Gheorghe Funar, era valabila in tot orasul.

In cartierul Zorilor, vinzatorii au confirmat faptul ca un individ cu un autoturism Dacia a cumparat toate ziarele. “A venit si a cumparat “Evenimentul zilei” si “Monitorul de Cluj”. Nici nu stiu de ce a facut-o ca nu am apucat sa citesc. Oricum, oamenii intreaba foarte mult de Evenimentul zilei”, a spus Petru Buzdugan, un alt vinzator.

Au fost cumparate ziarele numai de la chioscurile de pe marginea marilor bulevarde sau strazi. In cartiere, la tonetele mai izolate, ziarul mai putea fi gasit, semn ca activistii PSD au actionat in graba inca de la primele ore ale diminetii.

Contactat, presedintele PSD Cluj-Napoca, Stefan Dimitriu, a declarat ca ziarele au fost cumparate de membrii PSD deoarece intr-una din paginile de politica era un articol foarte interesant despre Gheorghe Funar. “Pot sa le spun eu la oameni sa nu cumpere? Nu pot.

Membrii PSD au cumparat ziarul pentru ca articolul despre Gheorghe Funar care vorbeste despre marea impacare era extrem de interesant”, a spus Dimitriu. In afara de “Evenimentul zilei”, cei de la PSD au mai cumparat de la tarabe si tirajul “Monitorului de Cluj”.

Motivul l-a pricinuit un editorial scris de Ruxandra Hurezean, in care erau prezentate cele 10 motive pentru care Gheorghe Funar nu il poate sustine pe Ioan Rus.

PSD ascunde adevarul

In numarul nostru de ieri, in pagina de politica, am publicat un articol intitulat “Gheorghe Funar, pion electoral pro-Rus”. Acest articol demonta declaratiile lui Funar aparute intr-un interviu platit sub forma de reclama de PSD Cluj-Napoca, in ziarul “Adevarul de Cluj”.

Mai mult, Gheorghe Funar a declarat pentru EVZ ca nu este de acord cu titlul interviului “Funar sprijina Marea impacare”.

“Nu sint de acord cu titlul si cu modul in care a fost paginat interviul, adica chiar deasupra interviului cu Ioan Rus”, a spus Funar, folosindu-se de un siretlic politic, in sensul ca, daca nu era de acord cu titlul, nu era de acord nici cu continutul interviului. Interviul din “Adevarul de Cluj” a fost publicat sub forma de reclama electorala, fiind nesemnat.

Disperarea cu care ieri dimineata organizatia municipala a PSD Cluj-Napoca a dat ordin ca “Evenimentul zilei” sa fie cumparat de la chioscuri vine sa intareasca acuzatia potrivit careia interviul din ziarul “Adevarul de Cluj” nu este altceva decit un fals, menit sa-i intoxice pe clujeni.