Conform oficialului, alocatia aferenta anului 2000, 153 milioane euro fonduri europene, va fi absorbita integral in termenii admisi de Comisia Europeana. „Pentru a trece de acest examen, avem nevoie si de sprijinul autoritatilor locale, care au contractat proiecte in cadrul Programului SAPARD.

Agentia SAPARD este pregatita institutional sa aloce integral fondurile despre care am aminitit mai sus. In ultima vreme, s-au facut foarte multe schimbari procedurale, tocmai pentru a putea onora in cel mai scurt timp posibil solicitarile de plata a beneficiarilor Programului SAPARD.

Totodata, am rezolvat problema efortului financiar pe care unele consilii locale trebuie sa il faca pentru a putea continua proiectele deja incepute“, sustine Sarbu.

Pana in prezent, au fost cheltuite doar 18% din fondurile SAPARD pentru acest an. Conform justificarilor prezentate pana acum, unii angajati SAPARD din teritoriu si primari nu si-au facut datoria. Pe de alta parte, nu toate firmele subcontractante si-ar fi dus la indeplinire obligatiile. Un alt impediment se refera la obtinerea banilor necesari cofinantarii.