In afara cladirii vizate, rachetele trase de avioanele americane au mai avariat trei case aflate in apropiere. Atacul aerian a fost urmat de o serie de explozii provocate de munitiile si minele depozitate in ascunzatoarea respectiva.

Generalul american Mark Kimmit, adjunct al comandantului operatiunilor militare din Irak, sustine ca au existat "informatii concludente" conform carora, in momentul declansarii atacului, in cladirea bombardata se aflau colaboratori apropiati ai lui Al-Zarkawi. Americanii nu stiu insa cu certitudine cati militanti au ucis sau daca intre ei se afla insusi Al-Zarkawi.

In schimb, surse medicale din Fallujah afirma ca printre victime se numara copii si femei. Martorii oculari declara ca americanii au lansat doua rachete. Dupa ce prima a lovit cladirea vizata, un grup de rezidenti a incercat sa-i evacueze pe supravietuitori, moment in care a fost trasa o a doua racheta, care a facut alte victime.

Sute de civili irakieni au fost ucisi in luna aprilie, la Fallujah, atunci cand trupele americane au incercuit orasul, incercand sa-i elimine pe militantii ascunsi acolo. Americanii sunt de parere ca Al-Zarkawi s-ar putea afla in oras.

Teroristul a revendicat numeroase atacuri in Irak, intre care cele soldate cu moartea presedintelui Consiliului irakian de tranzitie, Izzedin Salim, cu uciderea a 83 de persoane la Moscheea imamului Ali din Najaf, precum si cu decapitarea civilului american Nick Berg. Pe capul lui Al-Zarkawi, autoritatile americane au pus o recompensa de 10 milioane de dolari.