Masinile erau atat particulare, ale unor apropiati ai PSD, fara insemne, dar si de la firma de taximetrie a lui Corneliu Iacobov, IAC, sau de la clubul de karting Selena Motor Sport, al lui Dumitru Sechelariu.

Bunavointa PSD de a duce electoratul bacauan la urne este urmarea votului de acum doua saptamani, cand se crede ca Sechelariu a iesit al doliea pentru ca propriul sau electorat nu a votat, sigur fiind pe un nou mandat al primarului. De data aceasta, “electoratul lui Sechelariu” n-a mai fost lasat acasa, ci luat si dus la sectiile de votare.

Masura pare sa fi dat rezultate, cel putin in privinta participarii la vot. Conform procurorului Jan Scurtu, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie nr.1 (BEC1), la ora 10,00, prezenta la vot era, in municipiul Bacau, de 9,56 la suta. Pentru comparatie, la aceeasi ora, in primul tur, prezenta era putin mai mare de cinci procente.

Nici politia, nici vreo alta autoritate nu s-a autosesizat de ilegalitatea transportului gratuit al alegatorilor la sectiile de votare. Abia dupa ce reprezentantii Partidului Umanist din Romania (PUR) au depus plangere la BEC1, s-au luat masuri.

Presedintele Jan Scurtu a declarat, in jurul orei 12,00, ca reclamatia PUR s-a confirmat, in sensul ca, intr-adevar, oamenii PSD faceau carausie gratuita ilegala.

“Partidul (PSD - n.n.) a confirmat ca masinile sunt ale sale. Am vorbit cu cei de la partid si au retras masinile. De acum, cercetarile le face politia”, ne-a spus procurorul Scurtu. El ne-a precizat ca, in conformitate cu Legea alegerilor, art. 105, “promisiunea, oferirea sau darea de bani (...

) ori alte foloase, in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze constituie infractiune”. Pedeapsa care ii paste pe soferi si cei care

i-au pus sa incalce legea este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.