Parea ca o sa scap de greata electorala in acest tur - televiziunile isi vedeau pasiv de treaba: macar atit puteau sa faca. Dar n-a fost asa.

Pentru ca, nu trece mult, si-l vad la Robert Turcescu pe Cristian Tudor Popescu cum tuna si fulgera impotriva unor candidati, unor “aliante”. Stiu, CTP se pretinde impartial. Nu se poate sa nu observi insa ca, atunci cind vorbeste despre Basescu sau PN-PD, chipul i se incrunta, cuvintele de argou abunda, stilul musteste de fermenti lingvistici.

Iar cind vine vorba de PSD, imprecatiile analistului se transforma in sfaturi timide, curatate stilistic. Asa ca, atunci cind a venit vorba de PSD, la justitiarul de pe crucisator CTP imprecatia s-a transformat in consiliere (aceeasi strategie era folosita si in urma cu citeva saptamini, intr-o discutie cu Tuca). Realitatea TV a trecut cu bocancii peste toate regulile.

Cu ajutorul lui Popescu, a trecut cu bocancii si peste anumii candidati incomozi.

In asa confuzie, ma apuc si-l sun pe Ralu Filip, sa-i cer opinia in privinta comentariului politic al lui Cristian Tudor Popescu. Filip e insa la München si ma asculta un minut, dupa care ma trimite sa vorbesc cu altcineva de la CNA. Peste 20 de minute, Filip intra in direct la Realitatea si le atrage atentia celor de acolo ca nu respecta legea electorala.

Turcescu zice, cind la rind venise Alina Mungiu Pippidi: “Unde-i lege nu-i tocmeala”.

Asa ca, dupa “tocmeala” cu Popescu, s-a trecut la discutii de ordin “tehnic”, intrerupte de buletine de stiri, cu Mungiu Pippidi care a gasit de cuviinta sa acuze CNA ca are doua unitati de masura - cred ca mult mai bine ar fi facut daca nu ar fi aparut in acel studio, pur si simplu).

Daca “unde e lege nu e tocmeala”, vorba lui Turcescu, atunci intrerupi emisiunea. Incredibil de usor au intrat analistii in acest joc de dincolo de lege. Inca un motiv de greata electorala...