In ultima jumatate de an, agentiile de presa si ziarele din toata lumea au transmis stiri dupa stiri despre supervedetele occidentale care deveneau parinti. Copiii-vedete au fost mereu o atractie pentru presa. Poate ca nu toti nou-nascutii starurilor tin prima pagina a ziarelor, cum s-a intimplat atunci cind Michael Jackson si-a fluturat bebelusul pe geam.

De fapt, cei mai multi dintre copiii cu parinti vedete (unii si cu bunici la fel de cunoscuti) sint in mijlocul unor povesti pe care presa le-a intors de foarte multe ori pe toate partile. De aceea, boomul de natalitate printre vedete de la inceputul acestui an e o ocazie de a trece in revista citeva dintre povestile starurilor ale caror familii s-au imbogatit cu inca o persoana.

La jumatatea acestei luni, Courteney Cox si David Arquette s-au bucurat sa anunte ca au o fetita. Cei doi se casatorisera in 1999 si au incercat de mai multe ori sa aiba copii. Vedeta din “Prietenii tai”, Courtney Cox, a nascut pe 13 iunie, cu doua zile inainte sa-si serbeze implinirea a 40 de ani. Cei doi s-au cunoscut pe platoul de filmare al filmului “Scream”.

David este mezinul celebrei familii de actori din care mai fac parte Rosanna, Patricia, Richmond si Alexis.

Acum o luna, Helen Hunt a nascut o fetita. Actrita pe care romanii au vazut-o in “Mad About You” si scriitorul Matthew Carnahan au anuntat dupa citeva zile nasterea fiicei lor. Copilul a fost botezat Makena’ lei Gordon Carnahan, dupa numele unui oras din Maui caruia i s-a adagat numele tatalui actritei, Gordon.

Carnahan mai avea un copil, dar pentru Hunt (40 de ani) este prima nastere.

Cate Blanchett, vedeta din “The Lord of the Rings”, a nascut anul acesta al doilea baiat. Roman Robert a venit pe lume la Londra. Actrita de 34 de ani si sotul ei, scenaristul Andrew Upton, mai aveau un fiu ajuns acum la virsta de doi ani. Cei doi sint casatoriti din 1997.

O poveste mai putin relatata de presa are Bon Jovi. Rocker-ul este casatorit cu Dorothea Hurley de 13 ani, dar cei doi sint impreuna din anii Ô70, de cind erau colegi de liceu. Anul acesta, Dorothea a nascut al patrulea copil. Ceilalti trei copii - Stephanie, Jacob si Jesse - il facusera deja pe Bon Jovi sa declare: “Pe vremuri glumeam si spuneam “casa mea e casa cintaretului”.

Nu mai e asa! Acum numai copiii sint importanti.”

Matt LeBlanc si sotia sa Melissa au devenit si ei parinti in prima jumatate a acestui an. Fetita lor, Marina, s-a nascut la Los Angeles pe 8 februarie. Matt si Melissa McKnight erau casatoriti de pe 3 mai 2003, cind si-au invitat prietenii in Hawaii pentru ceremonie. Casatoria celor doi a venit dupa o logodna care dura deja de 5 ani.

Melissa are doi copii dintr-o prima casatorie cu rockerul Anthony Esposito.

In prima luna a anului, Kate Hudson a nascut un baiat. Actrita este casatorita cu fostul component al trupei Black Crowes, Chris Robinson. Ryder Russell Robinson este primul copil al celor doi. De obicei, Kate insista in interviuri asupra faptului ca relatia lor merge pentru ca au personalitati complet diferite.

Anul acesta a inceput cu stirea “Kate Winslet a nascut un baietel”. In ultimele zile ale lui 2003 se anunta ca vedeta din “Titanic” si regizorul filmului “American Beauty”, Sam Mendes, au un prim copil impreuna. In 2001, Winslet divorta de Jim Threapleton, cu care avea o fetita in virsta, la acea vreme, de numai citeva luni.

La 28 de ani, actrita a devenit mama pentru a doua oara: “Ma vad ca o mama care isi gaseste timp sa mearga si la serviciu”, obisnuieste ea sa spuna de cite ori este intrebata de micul Joe.

Inceputul lunii iunie a fost de bun augur si pentru Julia Roberts. Actrita din “Pretty Woman” este la prima sarcina, si purtatoarea ei de cuvint a anuntat ca Julia se pregateste sa nasca primul copil... si pe al doilea. Roberts (36 de ani) si sotul sau, Daniel Moder (35 de ani), asteapta sa devina parinti de gemeni la inceputul anului viitor.

Este deja celebru faptul ca fetita cuplului Gwyneth Paltrow - Chris Martin se numeste Apple. Adica “mar”. Presa anunta ca atit Gwyneth, cit si solistul de la Coldplay au prieteni cu numele pe care l-au ales pentru fetita lor. Explicatia lui Chris a fost: “Este un nume foarte cool!”.