Simbata. Ma pregatesc de meci, de Letonia-Germania, mai precis. Cum inca se cinta imnurile, mai zappez putin. Si incremenesc la postul Acasa. Am ramas mut citeva minute, nevenindu-mi sa cred ca am gasit, intr-o dupa-amiaza care nu promitea nimic, culmea scirbosului la televiziune. Sa ma explic. Cabral modera “lupta” dintre Ion Besoiu si Ernest Maftei.

Si am nimerit exact cind venise o proba cu totul speciala. Pe o masa era intinsa o fata. Avea doar chiloti. Domnii Besoiu si Maftei aveau misiunea sa orneze respectiva femeie cu diverse mincaruri. Fetei i s-a pus frisca pe sfircuri, o substanta nedefinita si-a gasit locul in buric, doi pesti intre sini.

Maftei juca perfect rolul mosului libidinos: lua o bucata de piine si gusta din mincarea plasata pe respectiva femeie, mai intindea frisca de pe sini etc. Asta numesc eu apogeul scirbosului. Si nu doar fiindca doi pensionari jubilau in jurul unei femei seminude pentru ca puteau s-o batjocoreasca dupa plac. Nu “infierez” aici sexualitatea de la TV - asta-i alta discutie.

E vorba doar despre mesajul pe care il transmite o astfel de situatie.

Asemenea lucruri se pot intimpla in Romania fara ca nimeni sa protesteze. In multe emisiuni a devenit o regula dezbracarea a doua-trei femei (cu virste incerte - ar fi chiar culmea sa nu aiba peste 18 ani) si invitatii sa le “utilizeze” in fel si chip. Asta e imaginea femeii in Romania.

O data ce e pusa pe masa si ornata cu frisca, ea depaseste statutul de obiect si accede glorios la statutul de sclav absolut. Avem, dupa stiinta mea, feministe cu acte in regula: unde le sint protestele? Daca astfel de umiliri sint tolerate, orice alte pretentii de emancipare a femeii sint deja penibile.

S-a dezvoltat deja o industrie a femeilor dezbracate prin show-uri cu “AP” sau fara. Armate intregi de femei isi arata fesele la orice ora pentru ceva audienta in plus. Fiecare face cu corpul sau ce vrea. Nu m-au deranjat sportivele care s-au dezbracat pentru reviste dedicate adultilor. Nu ma deranjeaza nudurile din revistele pentru adulti.

Aici este vorba despre atitudinea fata de femeie si despre raspindirea relatiei “peste-fata” la nivelul intregului showbiz romanesc.