Autorul "dublei" izbavitoare pentru Franta in jocul cu Elvetia, Thierry Henry, sutine ca obtinerea calificarii in sferturi este mai importanta decat golurile inscrise. Ceilalti jucatori si antrenorul Santini avertizeaza cu privire la partida din "sefrturi", cu Grecia.

"Ne-am pregatit pentru meciul cu Elvetia ca si cum ar fi fost vorba de o partida din optimi, avand in vedere faptul ca toate cele patru echipe din grupa aveau sanse de a accede in sferturi. in acest meci cel mai mult a contat calificarea, nu spectacolul. Pentru ca am terminat pe primul loc, vom avea o zi in plus la dispozitie pentru a pregati meciul cu Grecia.

Nu trebuie sa uitam ca ei au invins Portugalia in meciul inaugural si ca au contribuit la eliminarea Spaniei. Sunt o echipa solida si va fi un meci dificil", a apreciat selectionerul Santini.

Capitanul Zinedine Zidane e de parere ca echipa sa trebuie sa se pregateasca cat mai bine pentru partida cu elenii: "Trebuie sa ne odihnim si sa profitam de cele patru zile pentru a pregati cat mai bine meciul cu Grecia". Portarul Fabien Barthez a subliniat ca Franta va trebui sa joace toate partidele pe care le va mai disputa la Euro 2004 ca si cum ar fi vorba de finala.

"Daca vrem sa ne pastram titlul de campioni ai Europei, va trebui sa jucam fiecare meci ca si cum ar fi finala", a spus goalkeeperul lui Marseille.